Afbeelding

Vader, moeder én dochter in rol Udense Musical

Kunst en cultuur 29 keer gelezen
UDEN - Onder de betrokkenen bij de Udense Musical zijn vanzelfsprekend ook verschillende deelnemers met een familieband. Enkele namen komen echter wel heel vaak terug. Zoals die van de familie De Bont. Jean-Louis, echtgenote Hélène en dochter Lisa spelen alle drie een belangrijke rol in de vijfde editie van de Udense Musical.

[image=287847]

Voor Jean-Louis (51) wordt het alweer de derde keer dat hij op de planken staat. “Ik vind musicallen geweldig. Het is heerlijk om een typetje neer te zetten. Het plezier begint eigenlijk al tijdens de audities, wanneer je iets moet instuderen en voor de regisseur moet zingen. Verder is het het werken met een groep mensen. Het is fantastisch om samen iets neer te zetten.”

Debuut
Dochter Lisa (20) speelt voor de eerste keer een rol in de Udense Musical, maar is verre van onervaren. “Ik ben ooit begonnen met musicalles MiK. Het leuke aan musicallen is dat je bezig bent met zang, dans én acteren tegelijk. Tijdens mijn recreatieopleiding heb ik stage gelopen op Tenerife. Toen heb ik in vijf maanden tijd in vijf Engels-Spaanse musicals gespeeld. Het leuke aan optreden is dat je het publiek iets geeft. Ik kan mijn ei er helemaal in kwijt, ik krijg er zelfs energie van. Daarom vind ik het ook nooit vervelend om te gaan repeteren.”

Castmanager
Hélène belandt in november niet op het podium: zij is castmanager van de Udense Musical en coördineert onder andere allerlei activiteiten rondom de repetities. “Nee, ik heb niet de ambitie om een rol te gaan spelen. Dat moet je echt durven en ik denk niet dat het iets voor mij is. Ik heb mijn eigen rol. Ik geniet ervan om het hele proces van audities tot en met de uiteindelijke voorstellingen mee te maken. Daarnaast is het heel leuk om mijn man en dochter in actie te zien. Het is prachtig dat we dit met een groot deel van het gezin kunnen doen.”
Lisa heeft nog een oudere broer en zus, maar die zijn niet bij de musical betrokken. Alhoewel: “Het zijn misschien wel onze trouwste fans. Ze komen zeker naar de voorstellingen kijken en zijn af en toe ook bij de repetities.” Voor Lisa is het geen probleem om te acteren waar haar ouders bij zijn. “Het is juist leuk om het samen te doen en om je vader in een heel andere rol te zien dan thuis. En mij hebben ze thuis vaak genoeg al veel gekker gezien dan hier…”

Genieten
Jean-Louis, Hélène als Lisa zeggen volmondig ‘ja’ op de vraag of ze ook bij een volgende editie weer van de partij zijn. Maar eerst is het tijd voor de vijfde editie van de Udense Musical, in november. “Daar hebben we heel veel zin in”, aldus Lisa. “In het begin zullen we best last van zenuwen hebben, maar als je eenmaal op het podium staat ben je zó bezig met je rol. Dan is het gewoon een kwestie van plezier maken en genieten.”

De kaartverkoop voor de vijfde Udense Musical (‘Wij komen tezamen?’) is inmiddels volop aan de gang. Kaarten (à € 24,50, inclusief drankje en garderobe) zijn te bestellen via de website van Markant: www.markantuden.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant