Afbeelding

Specs knallen in en voor de ‘knuffelkerk’

Muziek 24 keer gelezen
UDEN - Links een kledingcontainer, rechts een kooi met tijgers er bovenop en een kratje arbeidsvitaminen in het midden, dat is de repetitieruimte van de beatband The Specs. Hun reünie duurt al bijna tien jaar. Veel langer dan de paar jaar dat ze in sixties furore maakten.

[image=287616]

De foto van toen hangt aan de muur.
“Het was bij die fotograaf in Veghel, schuin tegenover de kerk”, weet drummer Jacques nog. “De hoes van de Rolling Stones, die willen wij ook!”
Zijn hoofd kraakt. “Heette hij Van Eerd?”
‘Van Liempd!”, zegt zanger Gerrit. “Ik weet het zeker, want hij belde me pas. ‘Wanneer kom je ze betalen?’”
De Specs lachen, rock’n’ lol. Vijftig jaar geleden repeteerden ze in het oude parochiehuis wat nu Twins heet, en nu repeteren ze weer in een oud parochiehuis wat nog steeds als Piuskerk bekend staat.
Voorlopig zitten ze er goed. “Het duurt nog zeker vier jaar”, weet toetsenman Arie want hij heeft Caritas geholpen met de contracten met het bouwbedrijf dat voorlopig alleen vage plannen heeft met de Pius.
Caritas Uden heeft er zijn kledinginzameling. Goed voor de akoestiek. “Het neemt een hoop geluid weg”, lacht gitarist Theo. Wilhelmien neemt de band even mee een deur verderop. “Hier is nog een hele zaal!”, verbaast Jacques zich. “Dat had ik nog niet gezien.”
Het is de kledingbank waar 300 mensen mee geholpen worden. “Er is ook armoede in de eigen regio”, weet Wilhelmien die graag helpt in de ‘knuffelkerk’. “Als kindjes meekomen, mogen ze de allermooiste knuffel uit zoeken die er ligt. Da’s zo mooi om te zien!”
The Specs helpen ook graag mee, op hun manier, met een benefietconcert, zondag in de Eigen Herd. Hun gage gaat naar Caritas en de Eigen Herd doet er voor het goede doel een schepje bovenop. Alle reden voor The Specs om hun nummers nog eens goed te oefenen, want de band heeft na het overlijden van bassist Martien even stilgelegen. Maar zondag klinkt weer ouderwets de beatmuziek van The Specs. “Met misschien een Engelse wals er tussendoor”, grapt Gerrit die nog even moet wennen aan een het idee van de Eigen Herd. “Spelen we volgende keer in het bejaardenhuis? Heeft Sint Jan al gebeld?”
Jacques knikt. “In het begin dacht ik ook: Eigen Herd, past dat wel bij ons? Maar toen ben ik er een keer gaan kijken en het was er best gezellig. Een grote zaal en de drank is goedkoper, dat past wel bij ons. Qua leeftijd vallen we ook niet meer op, het is een passende entourage!”

The Specs geven zondag 7 september om 14.30 uur een benefietconcert in de Eigen Herd in Uden. De opbrengst van de middag is bestemd voor Caritas Uden. The Specs spelen nummers van bands als The Rolling Stones, The Kinks, The Motions en Pretty Things. Het optreden van The Specs is het eerste in de serie van Muziek op de zondagmiddag in Eigen Herd. De entree is 5 euro.

[image=287615]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant