Afbeelding

Nieuw evenement in Uden: Fabulous 90’s

Muziek 53 keer gelezen
UDEN - “We moeten een keer een ninetiesfeest gaan houden”, dat zeiden Jos van de Geer, Thijs van de Burgt en Hans Heeren toen ze samen een pilsje dronken op 7th Sunday. “Toen is het balletje gaan rollen …”

[image=287565]

Het balletje is inmiddels uitgegroeid tot een groot evenement dat onder de naam Fabulous 90’s zaterdag 1 november in het evenementencentrum Uden gehouden wordt. Er zijn 2000 mensen welkom. “De kaartverkoop gaat al super”, vertelt Hans Heeren. “Met 2 Brothers on the 4th Floor, Party Animals, Twenty 4 Seven en Critical Mass zetten we ook de grotere artiesten uit die tijd neer.”
Wat aankleding betreft belooft Fabulous 90’s ook iets bijzonders te worden. “We pakken echt uit”, vertelt Jos van de Geer. “We bouwen een groot podium met een vette lichtshow en een ledwall. We hebben danseressen, Mariopoppen en veel meer entertainment zodat de mensen veel te zien en te beleven hebben.”

Flippo’s
Fabulous 90’s haalt op internet ondertussen volop de herinneringen aan de negentiger jaren op. De tijd van de gulden, de flippo’s, de gabbers, de blokgympies of de air maxjes. Maar op de avond zelf staat natuurlijk de muziek van die tijd centraal. “We zijn daarbij wel op dance gericht”, vertelt Thijs van de Burgt. “Niet dat er géén andere muziek gedraaid wordt, maar het is wel altijd dansbare muziek.”

Dertigers
De jeugd van de jaren negentig, zijn nu dertigers. “Ze gaan niet meer elke week, maar áls ze gaan, dan gaan ze voor een goeie”, zegt Thijs die zelf 33 is, ongeveer de gemiddelde leeftijd van de kaartkopers tot nu toe. Maar ook jongeren van nu weten de 90’s wel te waarderen, denkt Hans: “Ook op de radio hoor je heel veel ninetiesmuziek.”
Er is markt voor de Fabulous 90’s, weten de drie zeker. “Met dit concept willen we ook verder. We hebben het Fabulous 90’s DJ Team waar we zelf in draaien de bedoeling is ook om van Fabulous 90’s een jaarlijks terugkerend evenement te maken. Hier is in Uden echt animo voor. Het publiek dat vroeger naar Time Out, de Morgenzon en Lunenburg ging, vindt dit allemaal mooi: ‘Daar kunnen we met de vrienden eens mooi naar toe.’ Als ik dit zou zien, zou ik er zeker heen gaan.”

Kaarten kosten 20 euro. Wie deze week online een kaartje koopt, krijgt met de kortingscode ‘UDEN’ 2,50 euro korting en wie vóór 10 september een kaartje koopt, maakt kans om met een limo naar Fabulous 90's te gaan Voor meer informatie: fabulous90s.nl

[image=287564]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant