Afbeelding

Expositie Ellen Brouwers in kasteel

Kunst en cultuur 31 keer gelezen
HEESWIJK – Het werk van de van oorsprong Udense Ellen Brouwers-Van Asseldonk is zondag 14 september te zien van 15.00 tot 20.00 uur in kasteel Heeswijk. De expositie van het werk van het gelijknamige, door haar uitgebrachte boek 'Vrouwen Bestempeld' is te zien in de keldergewelven.

[image=287251]

Het belooft een sfeervolle expositie en boekpresentatie te worden voor iedereen die houdt van de Middeleeuwse, religieuze kunst en vrouwengeschiedenis.
Vanwege Open Monumentendag op deze zondag zijn zowel de expositie als het kasteel gratis te bezoeken. Ellen Brouwers: 'Religie met al haar uiterlijke rituelen, kunst, architectuur en de positie van de vrouw hierin door de eeuwen heen, zijn voor mij een blijvende bron van inspiratie. Mijn afstudeerwerk op de TeHaTex getiteld: 'Heilige Huisjes', bestaande uit een aantal theatrale tassen, was het begin van een lange ontdekkingsreis langs vrouwen in de geschiedenis, kerkelijke architectuur en legendes. Een reis die nog lang niet ten einde is. Ik maak objecten in de vorm van collages, tassen, meubels en kostuums. De materialen lopen uiteen van edelmetalen tot verroeste conservenblikjes, van flonkerende edelstenen tot kitscherig plastic. Mede door het toepassen van traditionele ambachten als leerbewerking, glas-in-lood, kalligrafie, vergulden en lacca contrafatta geef ik mijn objecten een middeleeuwse uitstraling mee. Een mix van verwondering en twijfel, inherent aan legendes, is wat ik in mijn werk tot uiting wil brengen.'

Meer info: www.herlegends.com.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant