Afbeelding

‘Ik heb altijd al prinses willen zijn’

Kunst en cultuur 80 keer gelezen
UDEN – “Ik kan mezelf wel een beetje herkennen in het karakter”, vertelt Judith van der Wijst giechelend. De 15-jarige Udense vertolkt vanaf oktober de rol van kikkerprinses Anura in de sprookjesmusical Klaas Vaak van Efteling Theaterproducties. De musical werd eerder dit jaar bekroond tot beste kindermusical van 2014/2015.

[image=287248]

Judith is één van de vier Anura’s. De musical is te zien in verschillende theaters in Nederland en België. “Als kind mag je maar een aantal keer per jaar optreden. Daarom zijn alle kinderen van de kindercast verdeeld in groepen die elkaar afwisselen”, legt Judith’s moeder, Astrid, uit. “Ik hoor bij de kindercast van het zuiden. Dat is heel leuk, want dat betekent dat ik ook in België mag optreden”, vertelt Judith. De sprookjesmusical Klaas Vaak is na De Sprookjesboom de Musical de eerste Eftelingmusical die het theater in het attractiepark verlaat.
“De rol van de kikkerprinses vind ik echt supergaaf. Vroeger wilde ik altijd al een prinses zijn en nu mag ik er een spelen.” Met een grote jurk van zes lagen en een kroontje voelt ze zich een echte prinses. Anura is niet haar eerste rol in een grote musical. Eerder speelde ze al mee in de musical Annie. “Het is mijn droom later in meerdere musicalproducties te kunnen spelen, want ik wat ik het liefste doe is optreden en op het podium staan.” Volgens haar moeder zat die liefde voor het theater er al van jongs af aan in. “Als kind stond ze al te stralen tijdens optredens op school, ze kende totaal geen podiumvrees”, vertelt Astrid.
Om op en neer te rijden tussen Uden en verschillende theaters in Nederland en België vinden haar ouders niet erg. “Het is voor ons ook elke keer weer bijzonder om haar op het podium te zien”, zegt vader Alfred. “Elke keer is de sfeer en het publiek weer anders. De musical is nooit precies hetzelfde, dus het blijft genieten.” Eén keer hoeven haar ouders niet met de auto, want Klaas Vaak komt ook naar theater Markant in Uden. Op vrijdag 24 oktober staat Judith als Anura te schitteren voor het Udens publiek.
Judith is heel dankbaar dat ze mee mag doen met de musical. “Er zijn bijna geen tienerrollen, dus ik vind het heel bijzonder om dit mee te maken.” Na afgelopen jaar musicallessen te hebben gevolgd in Amsterdam, een week lang musicalcamp en de repetities is ze er helemaal klaar voor. “Ik heb er zoveel zin in.” Ze richt zich tot haar ouders. “Ik ben ook heel benieuwd wat jullie ervan vinden.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant