Afbeelding

Wonen in het bruisende hart van de Bitswijk

Wonen 88 keer gelezen
UDEN - Geïnteresseerden kunnen zich vanaf vandaag gedurende twee weken inschrijven voor een huurappartement in het nieuwbouwcomplex aan het ontmoetingsplein MuzeRijk. De woningen zijn bijzonder aantrekkelijk voor mensen die gebruik willen maken van de voorzieningen in de naastgelegen multifunctionele accommodatie.

[image=287027]

Er wordt al een aantal jaren hard gewerkt om het ontmoetingsplein MuzeRijk te realiseren. Eind april werd de eerste fase afgerond met de feestelijke officiële opening van het multifunctionele wijkgebouw waarin onder andere een ontmoetingsruimte, activiteitenruimtes, onderwijs, kinderopvang, welzijn, sport en een volwaardig gezondsheidscentrum zijn gevestigd. Er was toen al gestart met de tweede fase, de bouw van het aangrenzend appartementengebouw, gelegen aan de oostzijde. De verbinding tussen de twee complexen wordt mede bepaald door de identieke buitenzijde en de nog te realiseren openbare ruimte.
Er komen 48 huurappartementen, drie woonlagen met 16 woningen per laag. De woningen beschikken o.a. over een woonkamer met open keuken en twee slaapkamers, een inpandige bergruimte en een balkon/loggia. Er zijn vijf verschillende woningtypen. De grootte van de appartementen varieert van 82m² tot 92m². Er zijn 36 sociale huurappartementen, met een huurprijs van €645 (deze huurprijs valt ruim onder de huurtoeslaggrens) en 12 huurappartementen in de vrije sector met een huurprijs van €725. De sleuteloverdracht staat gepland in het voorjaar van 2015. De woningen zijn bestemd voor senioren. Daarnaast zijn er een aantal woningen gereserveerd voor BrabantZorg en een mogelijke andere zorgpartij.
“Wij hopen dat met name de oudere wijkbewoners actief zullen reageren op de geadverteerde woningen”, vertelt Jan van Vucht, directeur/bestuurder bij Area. “Het is namelijk een mooie kans om nu binnen de eigen wijk te verhuizen naar een gelijkvloerse woning zonder tuin. Ze kunnen hierdoor in hun vertrouwde woonomgeving blijven en wonen op een centrale en levendige plek. We hebben er daarom mede voor gekozen om de bewoners van de Bitswijk voorrang te geven bij de toewijzing van de woningen.”

Inloopavond
Voor vragen, een uitgebreidere toelichting of hulp bij het reageren op de geadverteerde woningen, organiseert de wooncorporatie een inloopavond op dinsdag 26 augustus van 18.30 tot 20.00 uur in een van de ontmoetingsruimte in de multifunctionele accommodatie van het MuzeRijk. Area heeft onlangs haar inkomensgrens aangepast waardoor iedereen met een inkomen lager dan €34.678 in aanmerking komt voor een huurwoning onder de maximale huurtoeslaggrens van €699,48.

Meer informatie over het nieuwbouwcomplex en de verhuur op www.areawonen.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant