Afbeelding

VanFare slungelt over BoeCult

Kunst en cultuur 24 keer gelezen
BOEKEL – ‘VanFare’ straattheater door het TeugelTheater, speelt op 31 augustus tijdens BoeCult, het muziek- cultuur en kunst festival in Boekel.

[image=286988]

Wat een onhandig stelletje muzikanten die van de VanFare. Zij zijn alles, behalve wat je van een Fanfare verwacht. De ‘muziekanten’ zijn de meest uiteenlopende figuren die aangestuurd worden door een misschien wel iets te fanatieke Tambour Maître. Dan moet alles toch goed komen, zou je denken. Hoe goed zij ook hun best doen! Het blijft lastig om alle aanwijzingen van de Tambour Maître volgen. Gelijkmatig in de maat lopen. Allerlei figuren zoals; Baquette en Tournedos tijdens het marcheren uit te voeren. En dan ook nog een instrument te bespelen! Met als gevolg een gestrest Tambour Maître die met tijden flink overstuur raakt en een stel ongemotiveerde ‘muziekanten’. Een VanFare om nooit meer te vergeten.

Het TeugelTheater, Uden, een theatergroep van 17 mensen met en zonder beperking die wekelijks werken om het vak acteren te leren. Onder regie van Wilma van Eerdt en Erik Krabbenborg. Zij komen wekelijks bij elkaar om zich te ontwikkelen in het theatervak; acteren, het ontwikkelen en het vormgeven van theatervoorstellingen, optredens in eigen beheer en/of optredens op maat voor derden ontwikkelen en spelen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant