Afbeelding

Kermis bij Ambianz en D’n Brouwer

Muziek 27 keer gelezen
ZEELAND - De Kerkstraat is vanaf zaterdag 23 augustus het decor voor de Zeelandse kermis. Vanaf 13.00 uur staan er diverse lokale en regionale bands op het grote podium van D'n Brouwer en Ambianz. “Waar de meeste dorpen het tijdens de kermis doen met één band per dag, doen ze dat in Zeeland toch weer anders. Door op zondag een podium te bieden aan kleinere, lokale bands, onderscheidt het programma zich in positieve zin”, vinden initiatiefnemers Rob Neijts en Harold van Tiel.

[image=286884]

De twee horecaondernemers hebben een groot kermisprogramma op touw gezet. “Er is in elk dorp natuurlijk feest tijdens de kermis. Het is bij uitstek een dorpsfeest waar mensen ieder jaar naar uitkijken. De afgelopen jaren hebben we diverse grote bands geprogrammeerd tijdens de kermis, maar dit jaar hebben we -net als vorig jaar- er duidelijk voor gekozen om lokale bands een kans te geven”, zegt Rob Neijts, eigenaar van D’n Brouwer.

Clash van de Coverbands
Sinds 2010 werkt Neijts samen met buurman Harold van Tiel van zalencentrum Ambianz. “Door samen te werken, versterk je elkaar op allerlei vlakken. Indirect is de ‘Clash van de Coverbands’ daar ook een gevolg van. Wij krijgen allebei veel aanvragen voor optredens van bands uit de buurt maar je kunt daar helaas niet altijd positief op reageren, terwijl je ze zeker wel een kans wilt geven. Dit jaar zullen in ieder geval ‘In the attic’, ‘The dirt kings’ en ‘Outline’ hun kunsten laten zien. We kunnen er nu samen voor zorgen dat zij voor een groot publiek kunnen optreden en hopen natuurlijk ook dat zij hun eigen fans meebrengen naar Zeeland”, vertelt Van Tiel.
Het programma van zondag, dat om 13.00 uur begint, wordt zaterdag voorafgegaan met een optreden van de ‘Millstreet Band’ dat start om 21.00 uur. Naast de ‘Clash van de Coverbands’ van zondagmiddag, is er ‘s avonds om 21.00 uur een optreden van de band ‘30 Euro Live’. Maandag en dinsdag staan Trackdrop en Jeopardy op het podium.

Kofferbakverkoop
Naast de kermisattracties en de dagelijkse optredens in het centrum is er ook dit jaar een kofferbakverkoop. Die markt vindt plaats bij gemeenschapshuis de Garf en begint om 12.00 uur. De kofferbakverkoop lijkt op een gewone markt; het verschil is dat er alleen tweedehands goederen en ambachtelijke spullen worden verkocht.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant