Afbeelding

Kunstenaar Gouden Daken overhandigt petitie

Kunst en cultuur 14 keer gelezen
UDEN – De Udense kunstenaar Jan van Duijnhoven overhandigde maandagmiddag in het gemeentehuis in Uden een petitie met 101 hantekeningen aan wethouder René Peerenboom. “Mijn hoop is dat de Gouden Daken er in de toekomst toch komen”, zegt Van Duijnhoven aan de wethouder. De gouden daken zouden oorspronkelijk op een appartementencomplex worden geplaatst.

[image=286763]

Jan van Duijnhoven maakte in 1997 een kunstwerk genaamd ‘Gouden Dak’. Het verwijst naar het landschap van vroeger in het gebied toen er veel strooien daken te zien waren. "We zijn nu zeventien jaar verder en zijn er nog geen gouden daken.”
“De wens van meneer Duijnhoven is bij ons al jaren bekend en wij staan positief tegenover het initiatief”, legt Peerenboom uit. De wethouder probeert de kunstenaar duidelijk te maken dat de tijden veranderd zijn. Tijdens de overhandiging van de petitie biedt de wethouder Van Duijnhoven nogmaals een handreiking voor een alternatief. “Wanneer u blijft vasthouden aan het oorspronkelijke idee komen er geen gouden daken. Daarom vragen wij u naar een alternatief te kijken, zodat het kunstwerk toch geplaats kan worden.”
“De kwaliteit van de daken is goed”, sluit Van Duijnhoven zijn pleidooi. “ En Uden-Zuid mag ook iets moois hebben lijkt mij.” De handtekeningenactie van de kunstenaar is beëindig vanwege de deadline van het ter inzagelegging van het supermarktplan. Op petitie.nl blijft er echter de mogelijkheid om de actie van Van Duijnhoven te steunen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant