Afbeelding

Straattheaters tijdens weekmarkt Uden

Centrum 43 keer gelezen
UDEN – ‘Dit is nou de weekmarkt van Uden, lachende mensen’, vertelt een oudere man terwijl zijn schoenen worden gepoetst. Tijdens de zomervakantie is er straattheater op de wekelijkse maandagochtend markt.

[image=286557]

In het ochtendzonnetje slentert het winkelend publiek over de Markt. “Een hele meloen voor één euro”, klinkt het bij de fruitkraam. “Jongedame, tien pakjes loombandjes voor vijf euro”, probeert een vrouw haar waren te verkopen. Even verderop zit een man op een krukje achter een klein, goudkleurig, arabisch ogend tafeltje. Een bordje met ‘GRATIS, GRATIS, GRATIS’ lokt een oudere man.
Het tafeltje is bedoeld om je voet op te plaatsen. Zorgvuldig plaats de schoenenpoetsers ijzeren plaatjes in de schoen, zodat de sokken van de man schoon blijven. Fluitend en zingens begint hij de schoenen van de man te poetsen. “Wat een service”, zegt een voorbijganger. Het tafereel trekt veel bekijks voor het winkelend publiek.
Tevreden haalt de man zijn voet van het tafeltje. “Weer zo goed als nieuw”, lacht hij. En na een kort praatje met de schoenenpoetser loopt hij verder. Het schoenenpoetsen is een onderdeel van het straattheater dat iedere week tijdens de vakantieperiode wordt aangeboden door de Marktkooplieden en Uden Promotie.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant