Afbeelding

Herdenkingsweek Operatie Market Garden

Algemeen 59 keer gelezen
UDEN – In de gemeente Uden vinden van 13 tot 20 september verschillende activiteiten plaats om te herdenken dat Uden zeventig jaar geleden is bevrijd. Met het plan Operatie Market Garden kwam er een einde aan de Duitse bezetting. De activiteiten vinden plaats om de gebeurtenis te herdenken maar ook om de bevrijding te vieren.

[image=285801]

De week start zaterdag 13 september met een fietsexcursie, georganiseerd door de VVV, langs plaatsen die een grote rol hebben gespeeld in Operatie Market Garden. Heemkundekring Uden laat zich ook niet onbetuigd en verzorgen op maandag 15 september in de Kruisherenkapel een gratis lezing over de bezetting en bevrijding van Uden. Van 13 tot 20 september is in de bibliotheek in Uden een tentoonstelling te zien met autehntieke foto’s, een film uit 1944 en een aantal voorwerpen uit de bevrijdingstijd. Op woensdag 17 september zal de Koninklijke Landmacht Uden aandoen met een aantal voertuigen die vervolgens te bezichtigen zijn op de Markt.
Op donderdag 18 september is het excat zeventig jaar geleden dat er een voorval plaatsvond toen een verkenningspatrouille van de geallieerden Uden voor het eerst bezochten. Dit voorval zal op deze dag zo waarheidsgetrouw worden nagespeeld. De herdenkingsweek wordt afgesloten met een tocht van honderden authentieke voertuigen die vanuit Veghel naar Groesbeek rijden. De eerste voertuigen worden al rond 7.30 uur in Uden verwacht. De doortocht duurt ongeveer twee uur. De exacte route is te vinden op www.vvvuden.nl.

[image=285800]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant