Afbeelding

Inbreker vangt pijnlijk bot

Politie 32 keer gelezen
VEGHEL – Een politieagent heeft in de nacht van donderdag op vrijdag in zijn vrije tijd, samen met enkele omstanders, een inbreker aangehouden. De verdachte, een 36-jarige man uit 's-Hertogenbosch, wilde zijn slag slaan bij visspeciaalzaak Beekwilder aan de Kalverstraat in Veghel. Hij werd op heterdaad betrapt.

[image=285660]

Bij het verbreken van een dikke ruit maakte de inbreker zoveel herrie dat het de aandacht trok van terrasbezoekers op de Markt. Onder hen bevond zich ook de politieman. Een groepje nam poolshoogte in de Kalverstraat. Daar zagen ze de ruit van één van de glazen deuren aan de zijkant van de viswinkel in stukken liggen. “Ze dachten dat de vogel gevlogen was, maar toen hoorden ze gemorrel aan de achterdeur”, vertelt eigenaar Wilco Beekwilder die ’s nachts nog ter plaatse kwam om de schade op te nemen. Toen de inbreker naar buiten kwam liep hij recht in de armen van de politieman die hem tegen de grond werkte en aanhield. Opgeroepen collega’s ontfermden zich over de Bosschenaar en namen hem mee naar het bureau. De man is ingesloten voor verhoor.
Uit de winkel wordt niets ontvreemd en de kapotte ruit is inmiddels vervangen. Beekwilder heeft aangifte gedaan van vernieling en was ondanks alle commotie vrijdagmorgen gewoon weer aan het werk. "We hebben wel bijna niet geslapen vannacht", aldus de ondernemer die 's nachts op het bureau zat om aangifte te doen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant