Afbeelding

Oud-raadslid Joke de Lange overleden

Politiek 170 keer gelezen
UDEN - Oud-raadslid Joke de Lange Methöffer is vanmorgen plotseling overleden. De voormalig politica werd donderdag opgenomen in ziekenhuis Bernhoven. Ze is 80 jaar geworden.

[image=261838]

Haar overlijden komt erg onverwacht. Dat meldt burgemeester Henk Hellegers per mail aan de raadsleden van de gemeente Uden. "Voor veel mensen, waarvoor Joke zich inzette, zal haar overlijden een gemis zijn. Maar dat geldt natuurlijk bovenal voor haar kinderen en kleinkinderen", laat Hellegers weten. "Frappant is dat ik haar drie dagen geleden nog telefonisch sprak, omdat ze bij mij een probleemgeval aankaartte. Ze gaf toen nog aan dat het goed met haar ging, maar dat ze haar werk in de gemeenteraad wel erg miste!"
Joke de Lange was raadslid voor VVD/Leefbaar Uden. Bij de laatste verkiezingen voor de gemeenteraad wist ze geen zetel meer te bemachtigen. In april kreeg Joke de Lange tijdens de jaarlijkse lintjesregen een Koninklijke Onderscheiding in de Orde van Oranje Nassau. Na 32 jaar raadslidmaatschap was dit lintje haar van harte gegund.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant