Afbeelding

Swim to Fight Cancer

Column 83 keer gelezen
Columnist Hans Tervoort is een prototype Bosschenaar: grôte bek, klein hartje, bedenkt concepten voor reclames, is docent Nederlands, organiseert ludieke evenementen, zingt als L.Vis, danst met de Dansmari’s, zingt en schrijft bij de Foe Jong Bende, houdt van een biertje, van zijn vriendin Irene en van zijn kinderen Nadine, Jasmijn en Kees. Reacties op deze column mogen naar .

[image=224619]

Vroeger hadden we allerlei grappen over Bosschenaren. Eén daarvan was: waarom kan een Bosschenaar niet zwemmen? Hij kan z’n bek nie houden. Toch gaan op 14 september meer dan 500 stadsgenoten bewijzen dat ze wel kunnen zwemmen tijdens het nieuwe zwemevenement Swim to Fight Cancer. Twee dames, Muk Berendsen en Katrijn van Weegberg, zagen in Amsterdam een soortgelijk evenement en dachten: dat kunnen we in Den Bosch toch ook of beter! Omdat beide dames een enorm netwerk hebben in onze stad hadden ze binnen korte tijd een heel stel ambassadeurs die zich behoorlijk gaan inzetten om zoveel mogelijk geld op te halen voor dit goede doel.

Ook ik ben benadert en ook ik ga het water in om twee kilometer te zwemmen zodat er nog meer geld beschikbaar komt in de strijd tegen kanker.
Er verschenen de afgelopen maand enorme advertenties in de krant en er is een uitstekende website waarop je alles kunt lezen over het evenement zoals bijvoorbeeld dat het inschrijfgeld 100 euro is per deelnemer en als je in een business team zwemt is het inschrijfgeld zelfs 250 euro per teamlid.

Die kosten zijn puur voor het organiseren van het evenement. Wat krijg je dan voor dat behoorlijke bedrag? Vervoer van de finish terug naar de start, de mogelijkheid tot douchen, een badmuts, slippers en een badjas en een leuke herinnering. Is die 100 euro of zelfs 250 euro niet wat veel dan? Dat lijkt maar ook bij Amsterdam City Swim, tegen ALS, betaal je dit bedrag. Het organiserende bureau Artishock is tevens sponsor en dat betekent veel uren maken en geen winst maar het hoeft natuurlijk ook niets te kosten. Toch?
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant