Afbeelding

Slechte zin?

Column 21 keer gelezen
Columnist Hans Tervoort is een prototype Bosschenaar: grôte bek, klein hartje, bedenkt concepten voor reclames, is docent Nederlands, organiseert ludieke evenementen, zingt als L.Vis, danst met de Dansmari’s, zingt en schrijft bij de Foe Jong Bende, houdt van een biertje, van zijn vriendin Irene en van zijn kinderen Nadine, Jasmijn en Kees. Reacties op deze column mogen naar .

[image=224619]

Zaterdag was iedereen een beetje zenuwachtig in verband met de voetbalwedstrijd. Zouden onze jongens in staat zijn om van het nietige Costa Rica te winnen? Iedereen riep wel dat het een makkie zou worden maar of het ook daadwerkelijk zo zou zijn, wist niemand zeker. Zo ook de burgemeester. Op televisie zag je beelden van steden zoals bijvoorbeeld Den Haag waar 20.000 man tesamen op het Malieveld gebroederlijk voor een groot scherm staan te juichen. In Den Haag! De plaats die we kennen van de Haagse bluf en van het voetbalsupportersgeweld! Daar zijn wij in het gemoedelijke Den Bosch echt hele kleine jongens bij. Maar ook in gevaarlijke steden zoals Rome en Antwerpen stonden grote schermen.

De aanvragen voor een groot scherm op de Parade of de Markt worden echter door de
burgemeester afgedaan met als antwoord: ‘Dan moeten we te veel politie op de been brengen.’ Zou Rombouts ook zenuwachtig zijn geweest? Het moet haast wel want op zaterdagmiddag besloot ie ineens dat the Grass Company gesloten moest worden omdat ze iets te veel wiet in huis hadden. 'Burgemeester Rombouts sluit the Grass Company', stond er in de social media. Ik zie dat dan ineens voor me: onze burgemeester, zenuwachtig voor de wedstrijd, ijsberend in zijn tuin die dan ineens zijn ambtsketting omdoet, op de fiets springt en naar de Grass Company crost. ‘Geef mij de sleutel maar, ik gooi ‘m dicht!’ De aanwezigen, heftig tegensputterend, roepen dat ze eigenlijk gezamenlijk de wedstrijd wilden gaan bekijken maar dat ze nu dan maar naar de Parade gaan om daar op groot scherm naar de voetbalwedstrijd te kijken terwijl ze staan te blowen. ‘Nee’, schreeuwt hij, 'in Den Bosch komen nooit meer grote schermen!' Voetbal heeft echt een enorme impact op onze maatschappij...
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant