Afbeelding

Bijeenkomst Q-support druk bezocht

Gezondheid 64 keer gelezen
ZEELAND - De informatieavond van stichting Q-support in gemeenschapshuis De Garf is druk bezocht. Er kwamen maandagavond zo’n vijfenvijftig belangstellenden op de bijeenkomst af, terwijl de organisatie vooraf ongeveer vijfendertig aanmeldingen kreeg.

[image=283455]

Zeeland was één van de eerste plekken waar Q-support een informatieavond hield. “We hebben er al twee gehad. Het is de bedoeling dat we het hele land doorgaan om Q-koortspatiënten te informeren”, zegt Annette Rietjens van Q-support.
Bezoekers kregen maandagavond uitleg over de gevolgen van chronische Q-koorts en het Q-koortsvermoeidheidssyndroom (QVS). Er waren lezingen van oud-huisarts en Q-koortsdeskundige Alfons Olde Loohuis, internist Chantal Bleeker en Q-uestion-voorzitter Michel van den Berg. Na afloop konden aanwezigen vragen stellen aan de sprekers en zich aanmelden bij Q-support voor advies en begeleiding.

Q-support
Q-support is landelijk actief met advies en begeleiding voor Q-koortspatiënten met chronische Q-koorts en mensen met QVS. Q-support wil patiënten helpen bij het algemeen functioneren. Daarnaast stimuleert Q-support onderzoek naar de gevolgen van Q-koorts en de behandeling ervan.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant