Afbeelding

Samba Cinco viert eerste lustrum

Muziek 30 keer gelezen
BOEKEL – De Handelse sambapercussieband Sambanda houdt zondag 6 juli de vijfde editie van het muziekfestival Samba Cinco. Het Boekelse St. Agathaplein wordt dan opnieuw in Braziliaanse sferen gehuld. De band viert het lustrum met een opvallende garderobewisseling.

[image=250274]

Vijf jaar geleden organiseerde Sambanda de eerste editie van Samba Cinco. Met deze aftrap poogde de band een nieuw soort muziekfestival op te zetten, zegt voorzitter Jeroen van der Spank: “In de regio vond een dergelijk festival nog nooit plaats. In Brabant zijn er diverse sambafestivals die zich in een stad afspelen, waarbij over de stad verspreid bands spelen. Ons leek het leuk om dit eens anders te doen, waardoor op Samba Cinco alles op één plein en op één podium is verzameld.”

Handel
De eerste editie vond nog plaats in standplaats Handel, maar al snel moest de organisatie uitwijken naar Boekel. “De gemeente Gemert-Bakel gaf al vrij snel aan weinig heil te zien in dergelijke initiatieven, waardoor we vooraf al wisten dat we het volgende jaar ergens anders naartoe moesten. Dat vonden we jammer, en dus klopten we bij Boekel aan. Daar werden we met open armen ontvangen. Bovendien biedt het St. Agathaplein erg veel praktische voordelen, waar bij evenementen als Boecult en dus ook Samba Cinco de vruchten van worden geplukt”, aldus Van der Spank. En met succes: het festivalterrein wordt nog ieder jaar uitgebreid. Zo ook de programmering.
“Het concept blijft in principe onveranderd: op één plein spelen vijf bands twee sets spetterend slagwerk. Dat alles in zomerse, Braziliaans-achtige aankleding, die we zelf in elkaar zetten. Maar we proberen wel ieder jaar te variëren.” Zo heeft ook dansschool Laura een podium gevonden op

Samba Cinco.
Inmiddels wordt de vijfde editie van Samba Cinco georganiseerd. Sambanda viert dit door hun witte broeken te vervangen door Schotse kilts. Hiermee speelt de band zondag voor het eerst voor het publiek. “Zondag is een rustdag voor het WK, dus we verwachten weer een bomvol St. Agathaplein”, besluit Van der Spank. Naast organisator Sambanda spelen ook Impulsao, Samba Rooi, Percussao en Batala op het festival. DJ Jordy verzorgt de muziek. Het festival begint omstreeks 12:00 uur en is gratis toegankelijk.

[image=242040]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant