Afbeelding

Op avontuur naar Tajikistan

Opmerkelijk 31 keer gelezen
UDEN - Één goed doel, ruim achtduizend kilometer, vijf weken, één Kia Carens en vier avonturiers. Nog even, en dan is het zover: op zaterdag 12 juli vertrekt de zogenoemde Dzjengis Khan Karavaan naar Tajikistan voor het goede doel. De drie zussen Lotte, Suze en Tessa de Jong en Bas Coenen (vriend van Suze) doen mee aan “The Roof of the World-rally” en starten hun reis in Uden.

[image=283347]

Al een jaar zijn ze geld aan het inzamelen om deel te kunnen nemen aan de rally. “Door het organiseren van verschillende evenementen, halen we geld op om de kosten te kunnen betalen”, aldus Lotte de Jong. Zo moest er 1.250 euro worden ingelegd wat volledig te goede komt aan het goede doel. Maar dat is nog niet alles”, vult Suze aan: “Denk bijvoorbeeld aan een auto die daar wordt geveild en natuurlijk komen daar brandstofkosten bij.”
Organiseren kunnen de zussen en Bas wel. Zo is er in totaal al ruim 4000 euro opgehaald door het organiseren van meerdere pubquizen, het verkopen van spullen op de rommelmarkt, een speeddate-avond en een eindfeest. Allemaal in samenwerking met lokale horeca, zoals camping de Heische Tip in Zeeland, de Pul, camping de Pier in Uden en Herberg D’n Brouwer Zeeland.

Doel
Waar het geld naar toe gaat? Door deel te nemen aan de “Roof of the World”- rally steunen ze het goede doel 'Go Help'. Deze organisatie streeft ernaar om de toegang van lokale gemeenschappen in Centraal-Azië tot onderwijs en gezondheidszorg te verbeteren. Zo steunt 'Go Help' onder andere een ambulance project, een mobiele bibliotheek en een schoolbeursprogramma voor studenten uit economisch achtergestelde gezinnen in Centraal-Azië.

Meer weten of volgen? Neem een kijkje op www.dkkaravaan.nl
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant