Winnaars techniek en ontwerpwedstrijd

Onderwijs 45 keer gelezen
UDEN - Alle techniekklassen van het vmbo Udens College hebben meegedaan aan een uitdagende techniek en ontwerp wedstrijd. Ze hebben eerst een excursie naar het ziekenhuis Bernhoven gemaakt waarbij ze foto’s van het gebouw mochten maken. De opdracht was een ontwerp maken van het ziekenhuis Bernhoven.

[image=283045]

In de technieklessen werden ontwerpen met een 3D-tekenprogramma uitgewerkt en het eindresultaat werd voorgelegd aan een jury. De oogst was behoorlijk, het beoordelen dus een moeilijke klus. De uitslag: Davy Kuijpers (K1g-tec) op de eerste plaats, Bas Rutten (T2g-tec) de tweede plaats en Lisa Lourenssen (K2f-tec) de derde plaats mogen zich tot de beste drie tekenaars/ontwerpers rekenen.
Davy Kuipers volgt de kaderbeproepsgerichte leerweg en het is bijzonder dat hij de eerste prijs in de wacht heeft gesleept, want hij is pas eerstejaars. Dit is aan z’n ontwerp niet te zien.
Bas Rutten is tweedejaars theoretische leerweg en heeft ondanks het feit dat hij met andere technische projecten bezig was en daardoor minder tijd had een prima resultaat laten zien.
Veel meisjes en ook veel ouders denken nog steeds dat techniek niets is voor de meisjes, maar Lisa Lourenssen laat zien dat deze bewering onjuist is. Zij heeft ondanks het feit dat ze met techniek pas in leerjaar twee is gestart, beter heeft gepresteerd dan veel jongens.

[image=283046]

[image=283047]

[image=283048]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant