Afbeelding

Udense Western The Lettuce Hunters in première

Kunst en cultuur 184 keer gelezen
UDEN - Waar Naat Piek al sinds jaar en dag een keur aan sterke toneelvoorstellingen neerzet, is nu plaats gemaakt voor een heuse speelfilm van Udense bodem. Vandaag gaat The Lettuce Hunters, geregisseerd en geschreven door de jonge filmmaker Teun van den Elzen, in première.

[image=282834]

De ruim één-uur-durende film vertelt het verhaal van de jonge sheriff Joe Cooper (Quint Zomers) die samen met een mysterieuze Vietnamveteraan (Teun van den Elzen) in de sla-industrie van Texas het criminele netwerk van Frank Davids (Sean van Berlo) gaat bestrijden. Het resultaat is een spannend en met momenten ontroerend epos over de harde realiteit van het Texaanse platteland. “We hebben geprobeerd alle elementen van de klassieke spaghetti-westerns te combineren. Het is zowel een eerbetoon aan de grote meester Sergio Leone als een knipoog naar het succesvolle western-tijdperk in de jaren ’60”, aldus de regisseur.
Hoewel het verhaal zich afspeelt in Texas vonden bijna alle opnames plaats in Uden en omgeving. Ook alle personen die meewerkte aan de productie komen uit de regio. “We waren verbaasd hoeveel mensen wilden meewerken aan dit project. Pas toen ik het script, in februari 2013, af had, merkte ik dat ik meer dan dertig acteurs nodig had. Toen ik mensen ging vragen om mee te doen, bleek dat veel mensen heel enthousiast waren om in een film te spelen. Het is echt een film voor Udenaren, door Udenaren. Dat maakt het project zo uniek.’”
Toen de directie van Naat Piek op de hoogte werd gebracht van de film en de eerste beelden zag, waren ze meteen enthousiast en boden aan om de film voor het Udense publiek te vertonen in hun Vestzaktheater. ‘Toen is het hard gegaan: binnen een paar uur was de première helemaal uitverkocht en nu zijn er alleen nog kaarten te koop voor woensdag 2 juli.’

De trailer van de film is te bekijken via www.naatpiek.nl. Kaarten voor de film zijn eveneens via de website te bestellen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant