Afbeelding

Koorschool Uden sluit goed seizoen af

Muziek 20 keer gelezen
UDEN - Koorschool Uden had dinsdag de laatste les van dit seizoen. Terugkijkend is afgelopen jaar veel gedaan. Startend met een inleiding van zang- en ademhalingstechniek is gaandeweg toegewerkt naar de achtergrond van ritmiek, basiskennis en notenspel om de zelfstandigheid van de individuele zanger te vergroten.

[image=282752]

En met succes. Steeds meer kandidaten bekwaamden zich in de wereld van koorzang. De lestijden zijn intussen op verzoek verruimd en men krijgt langer les. De laatste les van dit seizoen werd afgesloten met een verrassing. Docent Marcus de Haard had speciaal een Afrikaans lied op het programma staan om de deelnemers aan een combinatie van niet alledaagse ritmiek en vreemde tekst te onderwerpen. Na niet al te veel scholing klonk het al zo sterk dat de zangers spontaan meedanste.
De lessen van Koorschool Uden worden verdeeld in zanglessen enerzijds, waarbij liederen worden aangeleerd en houding- en ademhalingstechnieken worden geoefend, en waar anderzijds gebruik wordt gemaakt van ondersteunende blokfluitsessies om ritmische vaardigheden en notenkennis spelenderwijs eigen te maken. Daardoor is afgelopen seizoen niet alleen enthousiast en constructief gewerkt aan scholing en muzikale vorming, maar vinden ook koren intussen de weg naar extra ondersteuning van hun repetities.
Vanaf 2 september start een nieuw seizoen van Koorschool Uden met nieuwe impulsen en staan diverse lessen gepland waarin het accent zal komen liggen op vocale training. Ook is tijd gereserveerd voor ondersteuning bij koren die behoefte hebben aan extra scholing naast hun reguliere programma.
Koorschool Uden is voor alle categorieën koortypen en leeftijden. Ook zangers van gevestigde koren zijn dus uitgenodigd om deel te nemen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant