Afbeelding

Mooie slaagpercentages Udens College

Onderwijs 39 keer gelezen
UDEN - Het Udens College heeft in het eerste examentijdvak mooie slaagpercentages gehaald. Van de vwo-leerlingen slaagde 87 procent, onder wie alle gymnasiumleerlingen. Voor havo was dat 86 procent, vmbo t 92 procent, vmbo kader 92 procent en vmbo basis 91 procent.

[image=282518]

“Al die percentages liggen boven het gemiddelde van de scholen in het ORION samenwerkingsverband in de regio, alleen vmbo basis zit daar nét onder”, zegt directeur-bestuurder Wiel Sporken. “En ze kunnen alleen nog maar beter worden na de herkansingen”.
Spanning en blijdschap waren er natuurlijk vorige week, toen de uitslagen voor vmbo-leerlingen op woensdag en voor havo vwo leerlingen op donderdag bekend werden. Een aantal leerlingen is gezakt op de strengere eindexamennorm, die vorig schooljaar van kracht is geworden. Volgens die norm moeten eindexamenleerlingen een 5,5 gemiddeld halen voor alle centraal examens.

Jaarverslag
Met de goede resultaten zet het Udens College de trend door uit 2013. Uit het jaarverslag 2013 van het UC, dat binnenkort verschijnt, blijkt dat vorig jaar de slaagpercentages voor alle opleidingen hoger waren dan het landelijk gemiddelde. Het havo hoorde in 2013 tot de beste 12 procent, het vwo tot de beste 5 procent van alle scholen.
“Dat past bij onze ambitie om een school te zijn met goede onderwijsresultaten, met veel oog voor onze leerlingen”, zegt Wiel Sporken. ‘Maar we willen ook steeds vooruit kijken om in ons onderwijs aan te blijven sluiten bij wat leerlingen willen en nodig hebben. Dat blijkt bijvoorbeeld uit ons programma internationalisering op het havo vwo, dat vorig jaar verder is uitgebreid, en uit de stroom T-excellent en T-science op het vmbo. Ook komt er meer en meer aandacht voor differentiatie in de klas en voor werkvormen, waarbij de leerlingen actief aan de slag zijn. Het jaarverslag 2013 heet daarom ook ‘Consolideren en Innoveren’, legt Sporken uit.

Wisseling
Komend schooljaar krijgt het Udens College te maken met een wisseling van bestuurder en directie op het vmbo. Met ingang van het nieuwe gaan directeur-bestuurder Wiel Sporken en Ger de Bruin, voorzitter van de sectordirectie vmbo, met pensioen. De functie van Wiel Sporken wordt ingevuld door Theo Bekker, nu rector van het Mondriaan College in Oss. Ad van Kemenade wordt sectordirecteur op het vmbo. Hij is daar nu plaatsvervangend voorzitter van de sectordirectie.

[image=282519]





Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant