Afbeelding

Bernhoven wint Gastvrijheidszorg Award

Gezondheid 192 keer gelezen
UDEN - Tijdens het Nationaal Congres Gastvrijheidszorg 2014 in het Utrechtse Beatrixtheater zijn donderdag zijn de winnaars van de Gastvrijheidszorg Awards bekendgemaakt. Bernhoven bereikte de eerste plaats. “Een topprestatie”, aldus Marion van Zoom, manager facilitair bedrijf. “Dit is de kroon op ons werk, de beloning voor al onze mensen die zich al jaren inzetten om van onze nieuwbouwlocatie een succes te maken."

[image=240196]

Bernhoven streeft ernaar in 2016 het meest mensgerichte ziekenhuis van Nederland te zijn. Natuurlijk gastvrij is een belangrijke waarde in de identiteit van Bernhoven. De nieuwe locatie in Uden gaf Bernhoven de kans een compleet nieuw gastvrijheidsconcept door te voeren. Met de nieuwe locatie kreeg ook de visie op gastvrijheid letterlijk meer gezicht. “Revolutionair mag het voedingsconcept van Bernhoven genoemd worden. Daarbij is het de patiënt als gast van Bernhoven die in grote mate bepaalt wanneer, waar en met wie hij wat eet. De producten komen zoveel mogelijk uit de regio, zijn gezond en duurzaam geproduceerd. Cateraar Hutten is in Bernhoven verantwoordelijk voor het eten en drinken.”

Natuurlijk
Ook op andere terreinen wil Bernhoven gastvrijheid zichtbaar maken. Zo kent het ziekenhuis onder meer een shuttleservice waarmee gasten van de parkeerplaats naar de ingang van het ziekenhuis gebracht en gehaald kunnen worden. Vrijwilligers treden op als gastvrouw of –heer en zorgen dat gasten in het ziekenhuis hun weg vinden. De Dokter op Dinsdag@Bernhoven is een maandelijkse voorlichtingsbijeenkomst waar professionals uit Bernhoven op een toegankelijke manier uitleg geven over medische ontwikkelingen in hun vakgebied. “Al deze activiteiten geven patiënten en bezoekers het gevoel welkom te zijn in Bernhoven. En dragen eraan bij dat de keuze voor Bernhoven een vanzelfsprekende is.”

Gastvrijheidszorg
Ruim 230 ziekenhuizen, verzorgings- en verpleeghuizen en GGZ-instellingen hebben meegedaan aan het project Gastvrijheid met Sterren. In de categorie ziekenhuizen behoorde Bernhoven tot een van de tien genomineerde ziekenhuizen.

Gastvrijheidszorg met Sterren is een waarderingssysteem voor de kwaliteit van gastvrije zorg in zorginstellingen. Doel is de kwaliteit van leven en zorg van patiënten/cliënten te verbeteren door gastvrijheid te stimuleren. De deelnemende instellingen worden beoordeeld op gastvrijheid en de score bepaalt het aantal sterren. De resultaten worden gepubliceerd in de Sterrengids Gastvrijheidszorg en op www.zorgmetsterren.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant