Afbeelding

Pingelweek

Column 26 keer gelezen
Columnist Hans Tervoort is een prototype Bosschenaar: grôte bek, klein hartje, bedenkt concepten voor reclames, is docent Nederlands, organiseert ludieke evenementen, zingt als L.Vis, danst met de Dansmari’s, zingt en schrijft bij de Foe Jong Bende, houdt van een biertje, van zijn vriendin Irene en van zijn kinderen Nadine, Jasmijn en Kees. Reacties op deze column mogen naar .

[image=224619]

Deze week is uitgeroepen tot de nationale pingelweek. Wie dit soort zaken verzint weet ik niet
maar het lijkt me wel leuk om het in de praktijk te brengen. Officieel willen ze dat je nu naar
bijvoorbeeld je energieleverancier gaat bellen en dan zegt dat je jouw contract gaat opzeggen. Dan zegt de energieleverancier: “Maar dat kan helemaal niet want u heeft nog een contract van twee jaar” en dan moet jij volgens deze mensen gaan pingelen. Dan zeg je bijvoorbeeld: “Dat kan wel zijn, maar als ik nu geen betere deal krijg dan stap ik mooi op over twee jaar.” En dat moet dan helpen deze week. Het kan ook zo zijn dat Arjan Robben komende vrijdag gaat denken als ie tegen Spanje gaat voetballen: het is nationale pingelweek, ik ga een lekker de hele wedstrijd pingelen! Op zich niet zo erg als ie dan ook een paar pingels maakt.

Zouden ze op de Bossche markt ook weten dat het nationale pingelweek is? Ik nam de proef op de som, liep eens gezellig de markt op en vroeg vervolgens: “wat kosten die tomaten meneer?” Kreeg ik als antwoord: “kende nie lezen één vijftig veur un pond.” “Natuurlijk kan ik lezen meneer maar het is nationale pingelweek dus ik ga even afpingelen, wat dacht u van één euro voor een pond?” “Ik dacht da´k duidelijk was, ge bent toch nie dôôf of zo?” “Ja maar nu moet u een ander bod doen, bijvoorbeeld één veertig of zo.” “Witte wa ge bent? Dôôf en blind, da bende!” “Maar meneer, nogmaals: het is nationale pingelweek.” “Ik pingel oe de mèrt af da’lijk! Witte wa ge bent? Un gaopert en un slaoptablèt, da bende!”
Kortom, pingelen is leuk maar niet op de Bossche markt.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant