Afbeelding

Burgemeester veilt kunst met 24 uur Uden

Kunst en cultuur 34 keer gelezen
UDEN - In het kader van ’24 uur Uden’ worden op zaterdag 21 juni aanstaande prenten van 17 Brabantse kunstenaars geveild. Deze prenten hebben allemaal het thema ‘De Rode Wolk’ de titel van een van de schilderijen van Mondriaan. Deze prenten zijn uitgebracht in een oplage van 70 genummerde en gesigneerde exemplaren. Van iedere prent zijn nog enkele exemplaren aanwezig. Gemeente Uden biedt de inwoners de unieke kans om één van deze exemplaren te kopen.

[image=281474]

De veiling is op zaterdag 21 juni om 15.30 uur in de Raadzaal van het gemeentehuis. Burgemeester Henk Hellegers treedt op als veilingmeester. De complete opbrengst van de veiling gaat naar een cultureel doel of culturele activiteit in Uden.

Kijkdagen in Houtbrox
Voorafgaand aan de veiling zijn er Kijkdagen tijdens een expositie in HoutBrox in Uden. Wethouder Thijs Vonk opent de tentoonstelling vandaag om 18.30 uur. Te zien zijn prenten van Johan Claassen, Pierre Cops, Carola Popma , Gerard Verdijk, Frank van den Broeck, Jan van den Dobbelsteen, Jacqueline Peeters, Paul van Dijk, Elly Strik, Joris Geurts, Guus Koenraads, Berend Hoekstra, Gabrielle van de Laak, Guido Lippens, Ton van Summeren, Peer Veneman en Henk Visch.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant