Afbeelding

Maasland gilde organiseert wandelingen

Column 34 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83645]

“Uien zijn de enige groente waar je om moet huilen.” Onzin, dan ben je zeker nog nooit met een bos radijzen in je gezicht geslagen. “Van kijken naar vissen word je rustig.” Ook flauwekul. Ooit gehoord dat er mensen in slaap vielen tijdens het snorkelen? En de laatste uitspraak die volgens mij óók niet klopt: “Sporten is gezond.” Geloof jij ‘t? Kijk, bij wandelen kan ik me dat nog voorstellen. Dat is gemoedelijk en bedaard. Daar hou je niks aan over. Best kans dat ik deze week mee ga doen met de wandeling van het Maasland Gilde door de uiterwaarden van Ravenstein, of met de Bernhoven wandeling door de Maashorst, maar als ik ga zweten, hou ik meteen op.

Mijn neef Niko is een fanatieke outdoor sporter. Hij wil blijkbaar heel gezond doodgaan. Laatst heeft-ie ergens tussen Heesch en Nistelrode nog uren door het gras gekropen, is daar zelfs over zandhellingen en door vijvers geploeterd … en dat zou gezond zijn? Niko, is gewoon een hele slechte golfer. Waarom maken ze die banen ook zo lang en die holes zo klein? Nee, soms is sport onbegrijpelijk. En waarom is er zoveel aandacht voor de 24 uurs race van Le Mans? Ik ben van de week drie keer 24 uur aan de race geweest, hoorde je niemand over!
Op de wc heb ik toen zitten kijken naar Roland Garros. Dat uitgerekend in Parijs wordt getennist, begrijp ik niet. Ga daar eens op een terras zitten. Er wordt nergens zo slecht geserveerd als daar. En wat een verwende lui zijn die tennissers toch. Als een stratenmaker om de 10 minuten zou gaan schaften, zou hij op staande voet worden ontslagen maar die tennissers komen er mee weg. Soms zijn ze zo blij dat een wedstrijd voorbij is, dan springen ze van pure blijdschap over het net. Zie je volleyballers niet doen, gelukkig. Ik hoorde dat alle tennissers uit de top 10 een persoonlijke trainer hebben. Oh, en de anderen hebben zeker een onpersoonlijke, die alleen maar hele algemene aanwijzingen geeft, die voor iedereen gelden!? En tijdens zo’n wedstrijd hoor je de scheidsrechter regelmatig LOVE roepen, maar dat betekent voor die tennissers helemaal niks. Geloof jij ‘t?

Nou vraag je je natuurlijk af, of ik zelf ooit gesport heb. Jawel, ik heb fanatiek geaquajogt …maar daar ben ik na mijn geboorte rigoureus mee gestopt.

Geen zweterig weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant