Afbeelding

Sportoverzicht 2012

Algemeen 53 keer gelezen
Een korte terugblik op het voorbije jaar.

Januari 2012
Het Prins Willem Alexander Sportpark in Veghel wordt getroffen door koperdieven. Een groot gedeelte van de veldverlichting op het hoofdveld werkt niet meer.
Sander Strik wordt in het komende seizoen trainer van Herpinia. De spelers lezen dit op Kliknieuws. Murat Korkmaz meldt zich bij Blauw Geel’38 en Sam Wassenberg van UDI’19 kondigt zijn vertrek naar JVC aan. Mark Konings stopt teleurgesteld bij Cito. Het door hem zo begeerde trainerschap gaat aan zijn neus voorbij.

Bij Hoofdklasser Dijkse Boys legt de fiscus beslag op goederen wegens naar verluidt 1,2 miljoen belastingschuld. Geen reden overigens om het falende Blauw Geel’38 te kloppen. Trainer Francois Gesthuizen spreekt van een wanprestatie van grote orde. Udenaar Tonny van Deijne valt uit in Dakarrace en de vrouwen van volleybalvereniging Saturnus kloppen Luctor met een dikke vijfpunter. Daphny van den Brand wint een veldrit in het Belgische Baal. Korfrakkers verpulvert Be Quick wint in Geffen met 12-23.

[image=153730]

[image=213644]

Februari 2012
Heel Nederland, maar ook onze regio, leeft met de Elfstedenkoorts die ondanks de mediale druk uiteindelijk niet doorgaat. UDI’19 maakt bekend dat Kevin van Veen de tricolores in augustus komt versterken. Eerste algehele afgelasting van het amateurvoetbal op zondag 5 februari. Erp schakelt Deurne uit voor de Beker.

[image=204013]

Maart 2012
Gemert heeft strafschoppen nodig bij Ruwaard om door te komen in de beker. Herpinia zet trainer Marc Post op non-actief. Sander Strik schuift nu eerder in. Trainer André Cornelissen gooit de handdoek bij Olympia’18. In Zeeland neemt Daphny van den Brand afscheid van het veldrijden. De receptie wordt druk bezocht en burgemeester Willy Doorn spelt haar een koninklijke onderscheiding op. De basketballers van Attacus winnen met 100-62 van BV Rooi en zijn hiermee kampioen. De korfbalsters van Korfrakkers worden in Eindhoven via een 19-11 zege op Swift eveneens kampioen. Hier gaat het om het Nederlands kampioenschap zaalkorfbal.

[image=231377][image=210396][image=209936]

April
Scheidsrechter Peter Bechay deelt tijdens FC Schadewijk – EVVC tien gele en twee rode kaarten uit in een doorgaans sportieve wedstrijd. Gemert keert terug naar de Topklasse door winst op Nuenen en viert een uitbundig kampioenschap. VOW wordt kampioen door winst in Olland op Olandia. In de striemende voorjaarsregen wordt het een heerlijk 'modderballet'. Jan Marijnissen wordt twee wedstrijden voor het einde van de competitie door Handel aan de dijk gezet. Heeswijk rekent zich rijk. Na de winst in Blerick denkt de club een periode te hebben binnengehaald. Dat blijkt een misrekening. Later komt de periode toch na winst op Venlosche Boys.

[image=210920]

Mei
HVCH ziet het kampioenschap in het water vallen. Bijna heel het seizoen stond het team bovenaan. Op de laatste competitiedag passeert Schijndel de ploeg uit Heesch, dat met 2-1 verloor bij LHC. Trainer Chris van den Dungen en zijn assistent Reggie van Gennip stoppen met onmiddellijke ingang bij UDI’19. De ‘druppel’ is het 6-0 verlies bij Alcides.
Festilent degradeert naar de derde klasse. Dit na het 1-2 verlies tegen Achates op het veld van Juliana in Mill.

[image=209993]

Juni
Blauw Geel verliest met strafschoppen van Be Quick 1887. De Veghelaren gaan niet naar de finale tegen Chabab voor een plek in de Topklasse. In Mariaheide worden de Kliksport Awards weer aan de man en vrouw gebracht. Mark van Dijk wordt uitgeroepen tot beste speler van de Hoofdklasse. Roel van der Heijden is Regio Topscorer. Rob Scheepers blijkt als tonprater een uitstekende keuze en krijgt de zaal plat met zijn heerlijke grappen en grollen. In Erp is er een geslaagde tennismarathon voor Isa. Een Erpse kleuter die in Amerika verblijft voor herstel van haar ernstige ziekte. Diverse bekendheden verschijnen zonder enige vergoeding op de tennisbaan. Onder hen: Raemon Sluiter, Miriam Oremans en Sjeng Schalken.

[image=216184]

Juli
In Gemert moet Bas van der Reijken stoppen met voetbal, nadat blijkt dat hij heupslijtage heeft. Diverse clubs hervatten eind juli de trainingen. UDI’19 verliest de traditionele wedstrijd om de Van Lanen cup met 0-3 van Gemert in Odiliapeel. JVC Cuijk houdt de jaarlijkse fotosessie. Gebruikelijk heel veel nieuwe namen, waaronder Veghelaar Mehmet Dingil en Udenaar Sam Wassenberg. Ook het duo Hans Kraay en Piet de Kruijf is nieuw op de Groenendijkse Kampen.

[image=221236]

Augustus
Bij alle clubs zijn de trainingen hervat. UDI’19 beleeft de tweede editie van het AVANS-toernooi met deelname van EVV, Blauw Geel’38 en UNA. UDI’19 wordt winnaar na winst op Blauw Geel’38 en het 2-2 gelijkspel tegen UNA. Desley Schilders van Blauw Geel’38 breekt zijn pols tijdens de bekerwedstrijd VVGZ – Blauw Geel’38. Gemert opent thuis tegen AFC op de heetste dag van het jaar. De thermometer op Molenbroek stijgt naar de 36 graden. Gemert wint met 1-0 door een doelpunt van Jorzolino Falkenstein in de 59e minuut. Hein Poell, nieuwe trainer van Sparta’25, stopt er al na drie weken mee. Poell is opvolger van Harry Blokhuis en is hiermee de eerste trainer die er in het nog prille seizoen mee stopt.

[image=222128]

September
Waar de Topklassers al een paar weekjes bezig zijn, begint voor de overige teams de competitie. TOP klopt HVCH in Heesch met 1-3. Gaby Kuijpers start prima als trainer van Margriet. De boezemvriend van Maarten van Vugt, trainer van Nulandia, klopt zijn vriend met maar liefst 1-5. Erp gaat als een raket van start en wint met het jonge team alle wedstrijden in september. Bart van de Laar van VOW krijgt rood in de thuiswedstrijd tegen Mariahout. Datzelfde overkomt Mustafa Guler van Blauw Geel’38 uit bij Nuenen.

[image=223693][image=173548]

Oktober
Erp houdt een slecht gevoel over aan de wedstrijd uit bij Vitesse’08. Bij terugkomst in de rust blijken er spullen gestolen, waaronder geld en telefoons. Zaken bij het door blessures geplaagde Blauw Geel lopen slecht. Dongen klopt de Veghelnaren in Veghel met maar liefst 0-5. Volkel is aan de betere hand en wint met 0-5 bij Vorstenbossche Boys. O.S.S.’20 komt weer op kop na een 0-3 winst bij Caesar. Dagelijks verschijnen er op Kliksport berichten over trainers die gaan en vertrekken. Marc van de Ven vertrekt na zijn succesvol verblijf van drie jaar in Venhorst naar Heeswijk. Henry van Wanrooy volgt Theo van Lieshout op bij Boskant, die naar Rhode verkast. Ton Berens vult het vacuüm in bij Nulandia, dat Maarten van Vugt naar O.S.S.’20 ziet vertrekken.

[image=21611]

November
Het Zijtaartse kickboksgala, in het voormalige klooster, loopt uit op een drama. Er valt een dode bij een schietpartij. Het bijkans rustige Zijtaart krijgt de voltallige media over zich heen. Gemert verliest met 0-3 van De Treffers. Het Osse Ruwaard loopt flinke tikken op. In Vinkel, bij EVVC, lijdt de ploeg van Carlo van Bergen en Amir Hashemi een 10-2 nederlaag. Een week later klopt Avanti’31 de Ossenaren in eigen huis met 2-8. Schijndel moet ook op zoek naar een nieuwe trainer. Mark Schenning geeft aan dat hij naar UNA vertrekt. De vrouwen van volleybalclub Saturnus blijven het goed doen. Winst op Hajraa-2 maakt het duel in december met koploper Particulare extra spannend.

[image=225286][image=229734]

December
Op 1 december worden diverse wedstrijden gestaakt wegens plotse sneeuwinvallen. Onder anderen Gemert – EVV en de derby Vitesse’08 – Achates worden wegens sneeuwval afgefloten. Op diezelfde zaterdag wordt grensrechter Richard Nieuwenhuizen (41) na afloop van de wedstrijd Buitenboys B3 - Nieuw Sloten B1 mishandeld door spelers van de bezoekende club. Een dag later overleed hij in het ziekenhuis. Dit vreselijke voorval maakt veel los in Nederland en ver daar buiten. De KNVB last een voetballoze zondag in voor het amateurvoetbal. De profs doen het af met één minuut stilte. Op diverse plekken zijn er in kantines van sportclubs bijeenkomsten om te praten over steeds meer toenemend geweld op de velden.

[image=231378]

Door deze algehele bezinningsdag is voor de meeste clubs de winterstop aangebroken. Voor Blauw Geel’38 niet, die moesten inhalen tegen Goes. In dat verre Goes gaat de ploeg van Gesthuizen weer eens onderuit met 2-1. Henry van Alebeek maakt na zes jaar HVCH bekend dat zijn nieuwe club NWC uit Asten wordt. De tafeltennissers van TTCV worden geen kampioen. Wel kunnen de Veghelaren terugzien op een voortreffelijk seizoen. Peter Barenbrug, coach van de Saturnus-vrouwen, pakt met zijn team de kop, door winst op Particulare. Het Atletiekcafé van de Keien slaat aan. Onder de gasten 800 meter loopster Yvonne Hak, Discuswerper Erik Cadée en marathonloopster Miranda Boonstra.

[image=230280]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant