Afbeelding

Udense jeugd 'schopt erop los'

Sport 47 keer gelezen
UDEN – In Sporthal de Stigt vonden vandaag en gisteren twee zaalvoetbaltoernooien plaats, georganiseerd door Jarno van Dijk (27) van Stichting Compass, afdeling jongerenwerk. Vandaag speelden Udense jongeren van 16 jaar en ouder tegen elkaar en gisteren speelden jongeren van 12 tot en met 15 jaar.

[image=231469]

Ruim zeventig fanatieke jongens, verdeeld over acht teams, willen niets liever dan winnen van hun vrienden. "Dit is ongeveer de elfde keer dat ik namens het jongerenwerk een toernooi als dit organiseer. Ik zie steeds dat veel dezelfde jongeren mee doen. Ze kennen elkaar en dat maakt ze extra gemotiveerd. Ze schoppen erop los", grapt Van Dijk, terwijl hij de wedstrijd die op dat moment bezig is goed in de gaten houdt. Hij organiseert het toernooi in zijn eentje, dus hij moet alles zelf regelen. Iedereen kan zich opgeven voor de zaalvoetbaltoernooien, die elk jaar in de mei- en kerstvakantie gehouden worden. Inschrijven is gratis.

Cruyff Court
Van Dijk vertelt dat hij het niet alleen bij het organiseren van zaaltoernooien voor de Udense jeugd houdt, want hij is bezig met een nieuwe competitie op het Cruyff Court. Deze competitie is het initiatief van Deniz Bozkurt (19) en Stichting Compass helpt hem met het opzetten van de competitie. "We willen rond mei beginnen met een wekelijkse competitie met acht teams", vertelt Deniz. Meer informatie over deze competitie volgt later op www.inuje.nl.

[image=231470]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant