Afbeelding

Langlaufers naar Oostenrijk en Zuid-Korea

Sport 102 keer gelezen
UDEN – Vijf langlaufers van de Werkgroep Skiën Gehandicapten (WSG) Uden nemen eind januari deel aan de Special Olympics World Wintergames in PeyongChang, Zuid-Korea. De hele werkgroep vertrekt vandaag, voor de 26e keer, naar het Oostenrijkse Tirol. “Natuurlijk is dit uitstapje vooral een vakantie,”, zegt Lilyan Maas, een van de twee coaches die mee gaan naar Zuid-Korea, “maar nu zien we het ook als een extra training.”

[image=231487]

Boven staan Nikki Luts, Dave van Louw, Gonny Dragt en Herman Creemers (vlnr). Onder coaches Lilyan Maas en Aad Pietersen. Foto: Margot van Kleef

Aan het begin van het jaar gaat de WSG altijd een week naar Oostenrijk om daar de oefeningen die geleerd zijn op de Schans in Uden in de sneeuw toe te passen. Nikki Luts, Jeroen van Doorn en Dave van de Louw uit Uden, Herman Creemers uit Milsbeek en de Veghelse Gonnie Dragt zijn de langlaufers van Team NL die mee gaan naar Zuid-Korea. In een maand tijd komen ze dus in Oostenrijk en Zuid-Korea. “Voor hen is het een droom die uitkomt”, vertelt Maas.

Special Olympics
De Special Olympics beginnen op 29 januari, Team NL vertrekt op 25 januari. “Van 26 tot en met 29 januari is er een Host Town programma. Dit betekent dat de sporters tijd krijgen om te acclimatiseren. Ook gaan we de cultuur van Zuid-Korea ontdekken”, zegt Michel Martijnse, Head of Delegations van Special Olympics Nederland. Op 6 februari komt Team NL terug in Nederland en op 16 februari vindt er een huldiging plaats. “Wat de resultaten worden maakt ons niet zoveel uit,” zegt Maas, “dat we mogen deelnemen is al een overwinning.” Toch hoopt Gonny wel heel erg dat ze met een medaille terug naar Nederland komt.

De belevenissen van de WSG in Oostenrijk zijn na te lezen op www.wsguden.nl. Meer informatie over de Special Olympics staat op www.specialolympics.nl.

Daan van Hooijdonk uit Zeeland is één van de schaatsers van Team NL. Hij houdt een blog bij op: www.daaninkorea.blogspot.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant