Afbeelding

Veghelaren nog probleemloos bij Dakar

Sport 103 keer gelezen
VEGHEL – De Dakar is afgelopen zaterdag begonnen en gisteren vond de derde etappe plaats: van Pisco naar Nazca. Een korte terugblik op deze etappe van een aantal Veghelse deelnemers van team XDakar en Team Desert Husky.

[image=231700]

Frits van Eerd uit Veghel, Peter van den Bosch uit Erp en Eimbert Timmermans uit Eerde zijn vertegenwoordigd bij de trucks van team XDakar. Van Eerd en zijn equipe behaalden de 23ste plaats en dit is ook hun huidige plaats in het klassement. De Jumbodirecteur kan best harder rijden, weet hij van zichzelf. Maar hij doet het niet. “Waarom zou ik? Ik mis nog ritme en dan is het niet verstandig om dichter tegen je limiet aan te kruipen”, vertelt hij. Bij Van den Bosch gaat het beter. Hij eindigde met zijn equipe op de 18e plaats en staat op dit moment 15e in het klassement. Het gaat dit jaar tot nu toe veel beter dan vorig jaar. “Toen hadden we na drie dagen al zo’n hoop ellende gehad dat het niet meer leuk was. En nu: geen centje pijn”, zegt Van den Bosch. De equipe van Timmermans eindigde 25e en dat is ook hun plek in het klassement.

Team Desert Husky
Team Desert Husky beleefde gisteren een mooie dag. Ondanks dat motorrijder Léon Munsters uit Erp nog altijd last heeft van zijn verkoudheid, heeft hij gisteren voor zijn gevoel veel prettiger gereden dan zondag. Munsters: “Samen met Caspar Schellekens van het BAS team ging het rijden redelijk ontspannen en was het zaak om alles heel te houden, waarbij het soms erg verraderlijk was. Wel hebben we veel tijd verloren met het zoeken naar een waypoint, ik schat zo’n anderhalf uur. Maar voor het klassement zijn we niet hier.” Munsters eindigde op de 156e plaats en staat nu op plaats 149 in het klassement.

Meer informatie over de Dakar is te vinden op www.dakar.com.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant