Afbeelding

Expositie Ton Jansen: 'De Ziener'

Kunst en cultuur 94 keer gelezen
UDEN - In de ruimte van stichting C, onder de bibliotheek Uden, is vanaf zaterdag 12 januari de expositie De Ziener van Ton Jansen te bewonderen. Aan de hand van thema’s toont Ton zijn werk uit de laatste 15 jaar naast dat van kunstenaars uit de Collectie Uden. Aansprekende namen zoals Leon Adriaans, Johan Claassen, René Daniëls, Jan van Eijk en Theo Kuijpers komen voorbij.

[image=231718]

Met de expositie wil Ton Jansen de verschillen en overeenkomsten laten zien in de wijze waarop kunstenaars omgaan met een thema. De tentoonstelling is bedoeld voor zowel het grote publiek als voor specifieke doelgroepen. Zo is er een onderwijsproject aan verbonden voor de bovenbouw van het primair onderwijs en voor het voortgezet onderwijs; met behulp van kijkwijzers leren de leerlingen kijken naar de werken, het ‘echte zien’.
Ton Jansen is in 1942 geboren in Veghel, maar woont nu 45 jaar in Uden. Hij is beeldend kunstenaar met twee- en driedemensionaal werk in binnen- en buitenland. Als docent Tekenen & Handvaardigheid gaf hij les aan onder andere de LTS in Mill, het Pieter Bruegel in Veghel, het creatief centrum in Uden en het Koning Willem I College in Den Bosch.

De expositie is te zien tot en met 1 februari op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur en is gratis toegankelijk.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant