Afbeelding

Straatroof Cuijk in scene gezet

Column 47 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83645]

Wat moet je op een naaktstrand in ieder geval altijd uit doen? Je contactlenzen. Wat is de overeenkomst tussen een toilet en een schemerlamp? Je gebruikt ze allebei ter verlichting. En de laatste vraag: Waarom moet je rokers niet waarschuwen voor de gevolgen? Nou je verdubbelt daarmee het aantal rokers, want een gewaarschuwd persoon telt voor twee.

De meeste waarschuwingen zijn volledig overbodig. Op een doosje kinder-aspirine zag ik de indringende tekst “na inname 2 uur niet autorijden”. Handig. En op een kettingzaag stond “in werking niet stoppen met hand of genitaliën”. Allemaal teksten die uit Amerika zijn overgewaaid, het land waar je als ondernemer met schadeclaims kunt gaan kwartetten, als je dit soort zaken er niet meteen bij zegt. Voor carnaval heb ik van de week een Amerikaans supermanpak gekocht. In de bijsluiter stond “het dragen van dit pak stelt u niet in staat om te vliegen”. Ik overweeg om dat papiertje tijdens de optocht voor op mijn borst te spelden, want veul gekker kan het niet worden.

Zo heb ik zelf een voorstel voor een bijsluiter voor de politie hier in de streek. Ik zou naast het bekende politie-logo (je weet wel, die waakvlam) een briefje met de tekst “neem deze persoon niet al te serieus” willen opspelden. Want wat hebben we toch weer gelachen met onze dienders, deze dagen. Aan de Beatrixhof in de Uden reed een bestelbus pontificaal de entree van een flatgebouw binnen. Na 2 uur verklaarde een politiewoordvoerder “dat de bestuurder waarschijnlijk het gaspedaal had gebruikt, in plaats van de rem”. Hoe komtie d’r op? Dus niet de asbak of het knopje van de verwarming maar … het gaspedaal? Geniaal! In Oss brandden afgelopen week 5 auto’s uit, maar daar was volgens de plaatselijke veldwachters “geen sprake van brandstichting”. Spontaan ontstaan waarschijnlijk, per slot hebben auto’s verbrandingsmotoren … of zoiets. En de mooiste stond op kliknieuws.nl. Daar is de Cuijkse politie al een week lang bezig met een “mogelijk in scene gezette” straatroof, zo las ik. En in een bericht daaronder stond “portefeuille verdeling college Sint Anthonis”. Maar nee hoor, ze hebben nog geen gemeenteraadslid vastgezet. Moeten we dit serieus nemen?

Beste lezer, nog even over dat roken. Ben jij ook alweer gestopt met stoppen? Mijn vriendin had een griepje en is toen even gestopt. Da’s een gek idee, niet? Om langer te leven, moet ze dus vaker ziek zijn. Onbegrijpelijk … maar serieus waar.
Een serieus weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk



Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant