Afbeelding

Bas Gösgens: 'We willen positieve fans'

Voetbal 171 keer gelezen
UDEN - UDI'19 hervat zondag de competitie met een uitduel bij Groene Ster. De Parkzichters bewaren warme herinneringen aan het knusse sportpark in Heerlerheide want enkele jaren geleden eiste men aldaar de kampioensschaal van de 1e Klasse, afdeling Zuid II, voor zich op. Het lijkt allemaal al weer een eeuwigheid geleden.

[image=231854]

UDI'19-trainer Bas Gösgens kijkt vol vertrouwen naar zowel de nabije als wat verdere toekomst van zijn huidige club. Achter de schermen heeft hij samen met zijn assistent Bart Möhlmann en technisch manager John-Paul Willems belangrijke stappen gemaakt. Gösgens: "We hebben nu echt de zekerheid dat de club vooruit wil. UDI'19 wil meedoen in de top van de hoofdklasse en promotie naar de topklasse afdwingen. Budgettair gezien heeft ook onze voorzitter gezegd aanpassingen te willen doorvoeren. Heel positief dus allemaal."

[image=231849]

Twee 'Ujese' terug, maar het liefste drie
Al tijden lang wordt er gezegd dat UDI'19 de jongens met Udense roots, die elders actief zijn, graag wil terughalen. Dat is geen geheim. "Nee, we hopen dit en zijn daar mee bezig. Ik weet nog niet of het gaat lukken. We mikken op drie spelers maar als het er twee worden dan zijn we ook tevreden. Uiteraard gaat het dan over spelers als Randy Hofmeijer, Matthias van Zanten en Sam Wassenberg. We moeten dan uiteraard ook kijken of dit allemaal mogelijk is, veel hangt van die jongens zelf af." Naast het feit dat Gösgens graag zijn selectie wil versterken is hij echter ook van mening dat er met de huidige groep ook nog veel winst valt te behalen. "Bas van der Berk doet zondag niet mee tegen Groene Ster omdat hij een weekend weg is. Hier kan hij niets aan doen omdat we niet hadden verwacht te moeten spelen en dit allang afgesproken was. Volgend jaar kan dit dus niet meer, als voorbeeld. We moeten de lat hoger leggen. In zijn algemeenheid probeer ik er hier in te pompen dat de mentaliteit anders moet. Het vrijblijvende moet er écht nu uit. We moeten ervoor gaan, met alle macht bij wijze van spreken elk jaar op die platte kar willen staan. Ik weet wel dat dit niet kan maar het moet wel de intentie zijn. Niet even gaan trainen omdat we moeten trainen. Nee, we zijn ergens mee bézig. Gelukkig heb ik in Bart Möhlmann een assistent die hetzelfde denkt. Als we dit gevoel samen gaan uitstralen dan zullen goede spelers ook graag bij ons komen voetballen." Overigens moet ook nog gevochten worden voor het blijven van bepaalde spelers. Voetballers als Kevin van Veen, al voldoende hier besproken, en Joep van Geelkerken hebben over externe belangstelling immers weinig te klagen. Hetzelfde geldt wellicht ook voor Mourad Maamar.

[image=190208]

Tweede helft competitie
Dit seizoen zal UDI'19 zeker geen kampioen worden. Daarvoor missen de Parkzichters simpelweg de kwaliteit. "Ook als we stappen maken in de mentaliteit met deze groep zal dat niet lukken. We zullen dan beter worden maar kampioen is een brug te ver. Dat is overigens helemaal niet erg. We moeten ervoor gaan om zo veel mogelijk wedstrijden te winnen en ook in thuiswedstrijden het publiek tevreden te stellen. Dat is overigens ook een wisselwerking. Ik vind dat hier langs de lijn wat mensen rondlopen die veel te negatief zijn. Als zij positiever zijn dan voetballen de jongens beter en andersom zal er meer positief publiek komen als we goed presteren op het veld." Aanstaande zondag zullen in Zuid Limburg in ieder geval Bas van der Berk, Joep van Geelkerken (schorsing) en Tim Wolf (Verplichtingen bij PSV) ontbreken. Bas Gösgens: "Dat is een gegeven, we gaan het doen met de jongens die er wél zijn en daar heb ik veel vertrouwen in." (WR)

Programma Hoofdklasse 13 januari:
-SV Venray - UNA/Brinvast
-Groene Ster - UDI'19 Beter Bed
-Brabantia - Goes
-Dongen - Nuenen
-Blauw Geel'38/Jumbo - EHC Heuts
-Schijndel/VITAM - Someren
-Deurne - Baronie

[image=230649]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant