Afbeelding

Grave puzzelt over dekking groenonderhoud

Politiek 44 keer gelezen
GRAVE – De gemeente Grave is naarstig op zoek naar een oplossing om het groenonderhoud – waarvoor de gemeenteraad minder geld heeft uitgetrokken – toch op een acceptabel niveau te houden.

Grave besteedt ongeveer 200.000 euro per jaar aan personele kosten voor groenonderhoud. Ongeveer 75% van het werk wordt uitgevoerd door mensen van IBN, de overige 25% werd tot vorig jaar ingevuld door ‘gevangenen’ van de penitentiaire inrichting Maashegge in Stevensbeek.

[image=231983]

In het kader van de bezuinigingen heeft de gemeenteraad besloten dat er op groenonderhoud 16.000 euro bezuinigd dient te worden. Daarnaast heeft de Maashegge eind 2012 de poorten gesloten. Het gevolg hiervan is dat de 25% van het werk dat in het verleden door mensen van de Maashegge uitgevoerd werd, elders moet worden ondergebracht of weg valt. Het vakbureau van de gemeente Grave is nu ‘aan het puzzelen’ om zowel de taakstellende bezuiniging te halen en tegelijkertijd het groenonderhoud (de weggevallen 25%) elders onder te brengen dan wel op een acceptabel niveau te houden. Opties zijn onder andere kiezen voor minder intensief groenonderhoud of aanplant van onderhoudsarm groen, waarbij de beeldkwaliteit wel op peil moet blijven. “Het vakbureau is er nog niet uit”, zegt een woordvoerder van de gemeente Grave. Hij stelt dat een collegevoorstel - laat staan een –besluit - nog niet aan de orde is.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant