Afbeelding

Blackwire wint Battle of the Bands 2.0

Muziek 81 keer gelezen
UDEN – In een vol café de Preek heeft de band Blackwire afgelopen vrijdag de tweede editie van Battle of the Bands gewonnen. De andere vier deelnemers aan de competitie waren Band De Was, Flames and Flowers, solo artiest Thom Soesbergen alias The Green Tide en Five Lane Highway.

[image=232235]

De hard rock band Blackwire bestaat uit gitarist en zanger Gijs Moors (17), toetsenist Niklas Vreenegoor (16), bassist Thom May (17) en drummer Rob Dortmans (20). Ze komen uit Uden en Odiliapeel. Tijdens Battle of the Bands maakten ze vooral indruk met hun laatste nummer: een cover van Smoke on the Water van Deep Purple. De band heeft een tegoedbon van Guitar-Kings uit Boekel ter waarde van 100 euro gewonnen en een optreden op de Udense kermis. “We hadden het niet verwacht”, zegt een gelukkige Gijs. Niklas vult hem aan: “De andere bands waren erg goed. De blazers van De Was bijvoorbeeld deden het echt super.”
De acht-koppige Band De Was die een mix van ska, reggae en hiphop maken eindigde tweede en The Green Tide werd derde. Hij maakt akoestische alternatieve rock en zijn cover van Alive van Pearl Jam viel goed in de smaak bij het publiek.

[image=232236]

[image=232237]

[image=232238]

[image=232239]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant