Afbeelding

Korfrakkers simpel langs JES

Sport 113 keer gelezen
BOEKEL – In Sporthal De Burcht in Boekel werd het een ruime 9-16 voor het Erpse Korfrakkers. Het niet meespelen van Monique van de Ven was een vreemde gewaarwording. Een achillespeesblessure hield haar uit het team. Het deerde de Erpsen amper en Korfrakkers haalde een verdiende winst.

Door: Peter Kuijpers

[image=232286]

Het team van Korfrakkers-coach Anke Verstraten had een perfecte start in Boekel. Binnen vijf minuten stond het met drie doelpunten voor. Merkwaardig genoeg viel Korfrakkers toen even terug. Die terugval werd mede veroorzaakt door het sterke verdedigende spel van Marieke Emonds van JES. Mede door haar spelinzicht en kracht scoorde Korfrakkers met vak Janine Delisse, Eline van den Tillaart, Ingrid Claase en Carla Jonker niet. Met een stip en fraai afstandsschot van Kim van den Boogaard werd het weer gelijk: 4-4. Korfrakkers ontwaakte en de initiatieven kwam weer uit Erp. De 6-10 ruststand gaf dit herstel uitstekend weer.

[image=232285]

Gedegen wedstrijd
Na rust bracht de jeugdige Nina Kerkhof de stand al snel op 6-11. Het vinnige Kerkhofje stamt uit een echte korfbalfamilie en speelde met nichtje Eline vanmiddag in Boekel een gedegen wedstrijd. De andere zus, Marleen Kerkhof, ging begin dit seizoen over naar het gemende korfbal. Ze kleurt momenteel haar successen in bij koploper Rust Roest in Eindhoven. Voor Korfrakkers kwamen er weinig problemen en werd het tenslotte een ruime 9-16 zege. Anke Verstraten had nog wel wat aanmerkingen (morgen op SkyLine) : “We kregen wat erg gemakkelijk doelpunten tegen. Echter met deze uitslag mag ik niet klagen”, sprak ze direct na afloop.

[image=232284]

Dropveter
Vader Toon Kerkhof sms’te dat hij dit jaar wel eens drie kampioenen in zijn gezin zou kunnen huldigen. Zus Marleen bij Rust Roest, Nina en Eline bij Korfrakkers en zoon Ambro die bij koploper Erp speelt. De Venhorstse pupil van de week Feij lag er niet wakker van en begon aan haar negende dropveter. Buiten sneeuwde het hevig en de weg naar huis was een hel.

[image=232283][image=232282][image=232281][image=232280][image=232279][image=232278]

Score: Janine Delisse 4, Eline Kerkhof 3, Maaike van Oort 3, Ingrid Claasse 2, Nina Kerkhof 2, Maud Kanters 1, Carla Jonker 1
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant