Afbeelding

Langlaufers Bedaf gaan internationaal

Sport 31 keer gelezen
UDEN – Het wedstrijdteam van Langlaufvereniging Bedaf gaat de komende twee maanden deelnemen aan verschillende toernooien in Europa. Een drietal neemt zelfs deel aan de wereldkampioenschappen in Italië.

[image=232821]

De wedstrijdgroep van veertien personen vertrekt morgen, zaterdag 26 januari, naar Reit im Winkl, Zuid-Duitsland, voor de Open Nederlandse Kampioenschappen. Hier wordt onder andere klassiek gelanglauft en geskated. Op 2 februari wordt het toernooi afgesloten met een marathon van 25 kilometer vrije stijl.

Master World Cup
Daarna nemen Ann en Wim Ketelaars en Olga de Bruine van 13 tot en met 22 februari deel aan de Master World Cup in Aisago, Italië. De deelnemers doen mee aan drie wedstrijden: één van tien kilometer, één van vijftien kilometer en één van dertig kilometer. Aan deze wereldkampioenschappen doen ook alle ex-Olympische langlaufers mee. Een week later vertrekken Aad, Jelleke en Marit Pietersen naar Zweden om daar op 3 maart de Vasa Loppet van negentig kilometer klassiek te langlaufen. Aan dit evenement doen maar liefst 15.000 deelnemers mee.
Op het einde van het langlaufseizoen, 16 en 17 maart, wordt de laatste NK klassiek gelanglauft in Bodenmais, Zuid-Duistland. Iedereen uit de wedstrijdgroep neemt deel aan deze wedstrijd.

Meer informatie over Langlaufvereniging Bedaf staat op www.langlaufvereniging-bedaf.nl.

[image=232820][image=232822][image=232823][image=232824]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant