Be Quick wint ruim met matig spel

Sport 70 keer gelezen
DINTHER – Het Nulandse Be Quick won in Sporthal De Zaert in Dinther met 8-14 van Altior. De wedstrijd begon met twintig minuten vertraging. Dit omdat bij de voorgaande wedstrijd van lagere teams de scheidsrechter niet of te laat kwam opdagen.

[image=232902]

Coach Pieter van den Brink van Altior had nog een vervelend telefoontje zondagmorgen. Een van zijn sterkhoudsters, Anne Lucius, ontwaakte met een zere enkel en kon niet spelen. Collega Alf van der Enden kon van acquit gaan in Dinhter met een nagenoeg volledige selectie. De ploeg is weer aardig op sterkte aangevuld met jonge talenten. De jeugd binnen het team heeft het leeftijdsgemiddelde behoorlijk naar beneden gesteld. Be Quick-coach Alf van der Enden: “Dat klopt. Alleen Irma Gabriels is dertig en ‘verpest’ het dan weer' chargeerde de Helmondse coach die zie team weer aardig op de rit heeft gekregen na de inzinking van vorig seizoen. Van der Enden weet als geen ander dat juist power house Irma Gabriels belangrijk is voor zijn ploeg. Goed afgetraind na haar bevalling is zij de koningin van de afvang en met Joyce van der leest het brein in de aanval van Be Quick.

[image=232908]

Perfecte aanval
De Nulandsen gingen wat stroef van start in De Zaert, waar de gastvrouwen via Marly van Crey de score al na één minuut openden. De Nulandse motor draaide wat moeilijk warm. Van der Enden kwam er voor van plek en liep gelijk op met zijn aanval. Van der Enden: “We vergaten in die fase de combinatie te zoeken en de ballijnen werden niet afgeschermd.” Op de gelijkmaker moesten de luid schreeuwende Nulandse getrouwen negen minuten wachten. Een treffer die helemaal werd begeleid door de Nulandse coach, meelopend met zijn aanval. Joyce van der Leest was het die na eindelijk een perfecte aanval de trekker over mocht halen. Be Quick nam het heft in handen en bouwde de voorsprong uit naar een voordelige 3-7 ruststand.

[image=232907]

Fletse Be Quick
Na rust opende Danique van Lee naar 4-8 en leek het voor Altior een kansloze missie te worden. Echter als uit het niets kwamen de Dinthersen terug in de wedstrijd. Via Loes en Jet van Gerwen (sterk spelend) werd het verschil teruggebracht naar één doelpunt: 7-8. Hoogste tijd voor een time out vond de Be Quick-coach van het op dat moment fletse Be Quick. Helpen deed het wel waar Yvonne Ruijs het verschil weer op twee treffers bracht. Van der Enden wisselde Manon Coppens voor de ervaren Monique Korsten. Het was juist het inbrengen van Korsten wat uiteindelijk het verschil maakte. Met een paar fraaie treffers bracht zij haar team in rustig vaarwater, waar uiteindelijk met 8-14 gewonnen werd.

[image=232905]

Een keer tevreden zijn
Alf van der Enden: “Eigenlijk moeten we ons excuseren aan het publiek voor deze matige wedstrijd. Vorige week speelde we goed tegen SPES en lukte alles. Vandaag hadden we het bij fases nog moeilijk. Verkeerde keuzes en onze opbouw liep zonder overleg. Het is eigenlijk van de zotte dat ik dan Monique Korsten moet inbrengen. Ze heeft maanden niet gespeeld en maakt dat toch het verschil. Ze scoorde en was belangrijk, een prima speelster. Maar goed we hebben gewonnen dus ik moet als coach ook een keer tevreden zijn.”

[image=232906][image=232904][image=232903][image=232901][image=232899][image=232909]