Afbeelding

Udense scheidsrechter luncht met premier Rutte

Opmerkelijk 278 keer gelezen
UDEN/DEN HAAG – Samen lunchen met de minister-president van Nederland. Theo Straatman (69) uit Uden maakt het vandaag (donderdag) mee. De scheidsrechter is samen met een aantal anderen uitgenodigd in het Catshuis in Den Haag. Wat er precies op het programma staat, weet hij niet. “Ik laat het over me heen komen.”

[image=237657]

De secretaresse van Rutte belde Straatman ongeveer twee weken geleden op. Ze had op Kliknieuws en Trouw.nl gelezen dat hij had gesproken tijdens een bijeenkomst in december bij UDI’19, naar aanleiding van de dood van een grensrechter in Almere. Straatman zei hier dat ‘spelers, leiders, bestuur en ouders vaak niets van spelregels weten, maar dat ze toch aan de zijlijn staan te schreeuwen’. Hij vindt dat clubs meer spelregelavonden moeten houden of leden verplicht moeten laten fluiten. Straatman fluit al 42 jaar bij de KNBV en is ook actief bij de Centrale Organisatie van Voetbal Scheidsrechters (COVS), afdeling Oss-Uden. Hier geeft hij onder andere spelregeluitleg aan clubs.

Maatschappij
De secretaresse nodigde hem uit voor de lunch in het Catshuis. “Ik weet dat er nog vijf à tien anderen zijn uitgenodigd die iets voor de maatschappij doen”, zegt Straatman. “Mensen die bij het Rode Kruis actief zijn of iets van die strekking.” Volgens de Udenaar worden dit soort lunches een paar keer per jaar gehouden. “Het schijnt voor de genodigden erg goed te zijn om nieuwe contacten op te doen.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant