Afbeelding

Huldiging Team NL Special Olympics

Sport 67 keer gelezen
UDEN/UTRECHT – De sporters van het Special Olympics Team NL worden aanstaande zaterdag gehuldigd. De vijf langlaufers van Team NL zijn lid van de Werkgroep Skiën Gehandicapten (WSG) uit Uden. Een van de vijf is de Veghelse Gonny Dragt. De langlaufers behaalden tijdens de Special Olympics in Zuid-Korea negen medailles: één keer goud en acht keer brons.

[image=237662]

Nikki Luts, Jeroen van Doorn, Dave van Louw, Herman Creemers en Gonny zijn de vijf langlaufers van Team NL. Gonny wist samen met Nikki, Dave en Herman brons te halen op de 4 x 1 kilometer estafette. Op de 500 meter werd de Veghelse vijfde. Dave haalde goud op de 1 kilometer en brons op de 500 meter. De overige bronzen medailles zijn gehaald door Nikki op de 1 kilometer, Herman op de 1 kilometer en de 500 meter.

Huldiging
Team NL, dat verder nog uit schaatsers en skiërs bestaat, behaalde in totaal maar liefst 36 medailles: vijf keer goud, vijftien keer zilver en zestien keer brons. In het auditorium van Rabobank Nederland in Utrecht worden de sporters zaterdag gehuldigd. Na een aantal toespraken en een video impressie van de World Winter Games, zal het Toverbal Theater een stuk opvoeren genaamd Winter Theater. Tot slot worden de sporters officieel gehuldigd. Ambassadeur Nelli Cooman is ook aanwezig om de sporters te feliciteren met hun fantastische resultaat.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant