Afbeelding

Ties en Ans in de onecht verbonden

Carnaval 69 keer gelezen
VOLKEL – Het boerenbruidspaar Ties en Ans werd maandag in het onecht met elkaar verbonden in de Pieperkuil in Volkel.

[image=237675]

‘s morgens om kwart voor tien kwam de Knoerissenbus bij Ties en Ans om ze op te halen, samen met hun buurtgenoten om naar de Baggemert in Uden te gaan. Daar werden ze hartelijk ontvangen door Mertmister Willem vd Brand. Ties en Ans hebben een rondje gemaakt op de Baggemert, Ans heeft piepers mogen schillen, en Ties gooide al zijn frustraties eruit door het kapot gooien van servies. En ze hebben meegedaan aan de Ujese woordeskat. Ze hebben nog een heerlijk glaasje brandewijn gehad, en balkenbrij gegeten. Maar al gauw moest het bruidspaar terug naar Volkel.

[image=237673]

Vanuit de Maotsehei zijn ze te voet samen met familie en buurtgenoten naar de Pieperkuil gewandeld waar ze ontvangen werden met een glaasje brandewijn met suiker. Daarna nam iedereen plaats waarna er een heerlijke koffietafel was met broodjes, eieren, krentenbrood. Tijdens de koffietafel hebben de kinderen van de buurt een paar prachtige liedjes gezongen, Ellen Verkuijlen en Mien Schelden deden namens de buurt een voordrachtje, dat zeer goed door de zaal ontvangen werd. Jeanne vd Rijt en Ria Toonen hebben hun zelfgeschreven lied gezongen voor de hele zaal. Kos Kojer zong “daar bij de molen”met daarbij een prachtig videoclip die op de beamer gevolgd kon worden.

[image=237674]

Na de koffietafel begon het officiële gedeelte. Frans van den Heuvel was ceremoniemeester. Het bruidspaar met hun familie en getuigen namen plaats op het podium, en daarna kwam de koningin de zaal binnen en wilde het bruidspaar in het onecht verbinden. Ze vertelde vanalles over Ties en Ans en vond dat hun wel konden trouwen, maar daar kwamen toch nog een aantal mensen met een beletsel dat ze tegen het huwelijk waren. Eerst kwam Door uit het Goor, zij vertegenwoordigde de buurt van het bruidspaar. Maar de trouwambtenaar veegde deze beletsels van tafel, daarna kwamen de vrienden, Ties en Ans moesten een spelletje golf spelen, toen dat goed gelukt was vond de vrienden het goed dat ze gingen trouwen.

[image=237676]

Ook de familie hadden nog wat op en aanmerkingen op het huwelijk, maar door een goed pleidooi van de trouwambtenaar werden hun beletsels ook van tafel geveegd, als laatste kwam Kos Kojer met een paar prachtige beletsels en met behulp van videomateriaal lieten zij aan de zaal zien, dat de bruiloft toch echt niet door kon gaan. Bij het zien van deze filmpjes lag de hele zaal krom van het lachen. Maar de trouwambtenaar wisten hun er toch ook van te overtuigen dat het huwelijk echt door kon gaan.

[image=237677]

En zo gebeurde het dat Ties en Ans in het onecht met elkaar verbonden werden. Na deze prachtige ceremonie begon de receptie. Er kwamen vele mensen Ties en Ans gelukwensen. Het feestje is tot in de late uurtjes doorgegaan

[image=237678][image=237679]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant