Afbeelding

Fanatieke strijd om wisseltrofee Attacus

Sport 12 keer gelezen
VEGHEL – “Mama, we staan in de halve finale!”, roept een leerling van basisschool Edith Stein uit Zijtaart naar haar moeder, die op de tribune zit te kijken. Vrijdag strijden scholieren tijdens een basketbaltoernooi om de wisseltrofee van Attacus.

[image=237713]

In de ochtend mogen de meiden laten zien wat ze kunnen in de sporthal van het Zwijsen College. Smiddags zijn de velden het domein van de jongens. In totaal doen er 180 leerlingen mee aan het toernooi van basketbalvereniging Attacus uit Veghel. En dat blijkt een behoorlijk gewilde trofee. “Als je ziet hoe fanatiek deze dames zijn, ze willen echt winnen”, vertelt Frans Schilder, van de Veghelse basketbalvereniging. Ook fanatiek zijn de ouders, de tribune zit behoorlijk vol en ook naast het veld wordt flink aangemoedigd.

Record
In de Kerstvakantie werd er een soortgelijk toernooi gehouden door Attacus en Sportcie. Toch is het ook nu weer druk in de sporthal. Schilder heeft daar wel een verklaring voor: “Het animo voor basketbal is enorm gegroeid door de jaren heen. Dat komt ook door de interesse vanuit scholen, die zien wat wij doen en hoe wij het doen en daaruit is een vertrouwen ontstaan.” Over het algemeen is basketbal wel een jongenssport maar de laatste jaren wordt de sport ook bij meisjes steeds populairder. Wat weer goed is voor Attacus, die deze week een record behaalde van een ruime 300 leden.

[image=237712]

[image=237714]

[image=237715]

[image=237716]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant