Afbeelding

Lege kantoorpanden straks studentenkamers

Wonen 204 keer gelezen
EINDHOVEN – Twee grote leegstaande kantoorgebouwen in Eindhoven worden omgebouwd tot woonruimten voor studenten. In het HCZ-pand aan de Vonderweg komen woonstudio’s voor zo’n 350 studenten. In het kantoorpand op de hoek van de Beukenlaanmet de Cederlaan komen 192 zelfstandige woonruimtes voor studenten.

[image=126473]

De ontwikkelaar van het voormalige Philips-pand aan de Vonderweg is Breevast, van het pand aan de Beukenlaan is dat Studio 56, een zusteronderneming van Foolen & Reijs Vastgoed.
Breevast is momenteel bezig het grote kantoorgebouw van binnen te strippen. Naast woonunits voor 350 studenten komen er ook appartementen voor kleine huishoudens.
De vergunningsaanvraag voor de ombouw van het pand op de hoek van de Beukenlaan en Cederlaan is inmiddels ingediend. De studentenwoningen zullen verhuurd worden aan studenten van de TU/e, Fontys en de Design Academy. Alleen studenten die een voltijdopleiding in Eindhoven volgen, komen in aanmerking voor een appartement. Ze mogen er dan tot maximaal een half jaar na hun studie blijven wonen. Het is de bedoeling van medio 2014 de eerste studenten hun intrek nemen. In het HCZ-gebouw zal dat wat later zijn. Daar moet de vergunningaanvraag nog de deur uit.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant