Afbeelding

Informatiedag Jordi van Moorsel in Traxx

Sport 64 keer gelezen
UDEN - Race talent en Wereld Kampioen Jordi van Moorsel geeft zaterdag 23 februari een kijkje achter de schermen. De open dag wordt gehouden van 16.00 uur tot 21.00 uur in Kartcentrum Traxx Uden. Hij zet dan zijn racemonsters te kijk en geeft tekst en uitleg over outdoor en indoorkarting.

[image=118169]

Dat het op de Formule 1 begint te lijken is duidelijk. De huidige karts zijn uitgerust met een heuse GPS onboard computer. Die tekent onder het rijden de baan exact na en registreert door middel van vele sensoren alle gegevens van rijder, motor en kart. Ook is er een kartschool aanwezig die de kleinste racetalenten al vanaf 7 jaar de eerste stappen leert, er is een Short-Trackteam en er zijn rally auto's en een Formule BMW race auto. Ook is Racing Against Canser aanwezig. Een organisatie die zich inzet voor jonge kankerpatiëntjes die alles in het werk stelt om deze kinderen de kick te kunnen laten voelen van de autosport.

[image=118168]

Stichting Zelo is ook aanwezig. Zelo is opgericht door ouders van kinderen met een verstandelijke beperking, meestal in combinatie met een lichamelijke beperking. De stichting heeft een kleinschalige woonvorm en wil deze kans aangrijpen om zich te presenteren. Op deze manier wil Jordi van Moorsel een breder publiek bereiken en interesse wekken voor de kart en autosport. En het is niet alleen voor mannen. “Onbekend maakt onbemind maar we weten dat de meeste jongens en meisjes van autosport houden. Er wordt gelijk gedacht aan dure kaarten voor de Formule 1. Maar kartwedstrijden zijn gratis toegankelijk en spectaculair. Karten kan op een plezierige manier outdoor maar ook op indoorbanen in wedstrijdverband. Iets wat velen niet weten. Een mooi moment om je te laten voorlichten”, aldus Van Moorsel.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant