Afbeelding

SP denkt aan wonen in winkels

Centrum 19 keer gelezen
UDEN - Steeds meer winkels in het centrum van Uden staan leeg, constateert de SP. “We praten niet over enkele panden, maar over een significant aantal.” De SP stelt dat dit niet uitnodigt om er te gaan winkelen, aldus Wim Somers. “Daarnaast valt het ons op dat het met name ondernemingen uit het uit het midden- en kleinbedrijf zijn, die hun deuren gesloten hebben.”

[youtube=_k0jgSAycsU]

De SP-fractie in de gemeenteraad vraagt zich af wat het college van B&W doet om de lege plekken op te vullen en welke rol er weggelegd is voor de pas aangestelde centrummanager. “Bent u het met onze fractie eens dat deze ontwikkeling niet alleen toe te schrijven is aan de economische crisis, maar ook dat het internet winkelen een zeer sterke groei en ontwikkeling heeft en deze leegstand ook aanjaagt?”
De SP vindt dat de leegstand de problematiek van het lokale midden en kleinbedrijf hoog op de agenda moet bij de As50. De partij oppert ook het idee om het het winkelgebied te verkleinen: “De leegstand aan het Brabantplein is groot, wordt er nagedacht om de bestemming van het winkel gebied te veranderen in woongebied, gericht op ouderen?”

[image=237900]

[image=237899]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant