Afbeelding

Annemarie Kamp raadslid VVD/Leefbaar Uden

Politiek 62 keer gelezen
UDEN – “Dit mag niet je kortste gemeenteraad worden in je carrière, dus we gaan met z’n allen ons best doen om deze vergadering zo lang mogelijk te rekken”, lachte Ramona Sour van Jong Uden. Zij, en andere fractievoorzitters spraken ter afscheid van raadslid Martijn van de Koolwijk van VVD/Leefbaar Uden. Hij gaat in Utrecht wonen. Van de Koolwijk wordt opgevolgd door Annemarie Kamp die donderdagavond beëdigd werd als nieuw raadslid.

[image=237906]

Wettelijk gezien is een raadslid verplicht om te wonen in de gemeente, waar deze actief is. Van de Koolwijk heeft de keus gemaakt om verder te bouwen aan de relatie met zijn vriendin. Zij woont in Vleuten. Tegelijkertijd speelt mee dat zijn werk zich richt op de Randstad.
Van de Koolwijk (30) neemt afscheid van de politiek en de raad, maar niet van Uden waar familieleden en veel van zijn vrienden wonen. Van de Koolwijk werd in 2004 steunfractielid van de VVD in Uden. Sinds 2006 is hij raadslid. In 2010 werd hij op voorkeur in de raad gekozen. Burgemeester Henk Hellegers herinnerde hem eraan dat ook toen Van de Koolwijk weg is gegaan voor een vriendin. Hij ging toen naar Oss. Na het beëindigen van die relatie kwam Van de Koolwijk toch weer terug in de raad. “Dus ook nu wachten we maar af of het een definitief afscheid is.”
Volgens van de Koolwijk brandt het politieke vuur nog wel in hem, maar neemt hij nu een tijd pauze. Vooralsnog heeft hij geen ambitie om in Utrecht de VVD op te gaan zoeken. Van de Koolwijk werd geprezen om zijn voorzitterschap en welbespraaktheid, om zijn pleidooien voor hoofdlijnen en korter vergaderen. Hij is volgens de PvdA een ‘onmiskenbaar jong talent’. Een talent dat ook wel heel zeker van zichzelf is. “Toen ik met mijn abdicatie kwam, was ik verbaasd dat ik anderen daarmee inspireerde; eerst de Koningin en toen de Paus. Wie zal de volgende zijn?” “Wat dacht je van Rutte?” lachte Ruud Geerders van Gewoon Uden.

[image=237907]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant