Afbeelding

Volkelse kinderen werken aan kunstwerk

Kunst en cultuur 47 keer gelezen
VOLKEL - Voor het Ontmoetingsplein in Volkel wordt een interactief RVS wandobject vervaardigd met als titel: ‘Moleculen in beweging’. Daarin worden werken geplaatst, die gemaakt zijn door en voor de Volkelse gemeenschap. Maandag 18 februari was de laatste workshop, voor de kinderen van basisschool ‘de Vlieger’.

[image=237930]

De kinderen hadden zelf een foto gemaakt van hun favoriete plek in Volkel en een beschrijving gegeven waarom dat hun favoriete plek was. De workshop met de titel ‘Me, myself and I’ werd gegeven door de beeldende kunstenaressen Anita Eijgermans en Marlies van Hoof.
De kinderen gingen aan de slag met papier, karton en stof om hun favoriete plek driedimensionaal na te maken. Er zijn slaapkamers gemaakt, maar ook vakantiebestemmingen en ook de Volkelse voetbalclub heeft een plekje gekregen. Tijdens de workshop zijn de kinderen op de foto gezet en met deze foto konden de kinderen zichzelf in hun favoriete plek plaatsen. De workshop was een groot feest met drinken en cake, maar de kinderen hebben ook heel hard gewerkt met een super resultaat. Tijdens de opening van het ‘Ontmoetingsplein De Schakel’ is de eerste selectie van de vier workshops in het kunstwerk ‘Moleculen in beweging’ te zien. De workshops werden gegeven door beeldende kunstenaars van STUK (Stichting Udense Kunstenaars).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant