Afbeelding

Wantoestanden bij varkensboer Zeeland

Algemeen 13 keer gelezen
ZEELAND – De gemeente Landerd dreigt met een dwangsom voor een varkenshouder in Zeeland. Bij een controle donderdag zijn diverse overtredingen geconstateerd. Een politieagent meldde op Twitter dat hij zag dat varkens elkaar opaten. Er lagen dode, zieke en dus ook aangvreten varkens in de stal.

Een ambtenaar van de gemeente Landerd ging donderdag, samen met de politieagent, op controle in het kader van de milieuvergunning van de boer. Femke van den Berg van de gemeente Landerd geeft aan dat het niet de eerste keer is dat de gemeente bij de boer op bezoek kwam.
Wethouder Hetty Tindermans zei vrijdag dat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit is gewaarschuwd. Vanwege overvolle mestputten en de met mest verzadigde bodem heeft de gemeente een dwangsom tot 50.000 euro aangekondigd. Van den Berg zegt dat er begin volgende week overleg is tussen de gemeente, de Voedsel- en Warenautoriteit, de milieupolitie en het waterschap Aa en Maas over eventuele maatregelen die getroffen gaan worden.
Van den Berg geeft aan dat het om dezelfde varkensboer gaat die tien dagen geleden betrapt is op het illegaal lozen van tonnen varkensmest.

[image=237401]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant