Afbeelding

M&M samen 120 jaar Volkels koor

Religie 103 keer gelezen
VOLKEL - Maar liefst 120 jaar hebben Martien van den Heuvel en Martien van Dijk uit Volkel tezamen hun zangtalent ten dienste gesteld van de parochie Antonius Abt , als lid van het gemengd koor, wat sinds enkele jaren onder de naam Sint Caecilia Volkel-Odiliapeel, haar inbreng levert bij de verzorging van kerkelijke diensten in beide parochies.

[image=237971]

In 1953, nu zestig jaar geleden namen beide zangers het initiatief om hun zangkwaliteiten aan te bieden aan het parochiële zangkoor.

[image=237972]

Tot voor kort was Martien van den Heuvel, op de leeftijd van bijna 87 jaar nog actief als zanger, maar door de verzorging van zijn, helaas ondertussen overleden echtgenote Hanneke en een tanende fysieke gesteldheid, dwongen hem om afstand te nemen van zijn geliefde hobby.

[image=237973]

Een tiental jaren jongere Martien van Dijk, daarentegen, mag gerust een van de trouwste leden van het koor genoemd worden, want behoudens een heel enkele keer dat hij door ziekte is geveld ( en dan moet dit ook nog ernstig zijn), is hij present bij alle repetities en uitvoeringen.
Tijdens de eucharistieviering van zaterdag 23 februari zijn de twee diamanten jubilarissen, als dank voor hun jarenlange inzet, gehuldigd en door voorganger , pastoor Theo van Osch, werd aan beide zangers de pauselijke onderscheiding “Pro Ecclesia et Pontifice” uitgereikt met de bijbehorende oorkondes.

[image=237974]

Na de dienst was er gelegenheid voor de families van de gedecoreerde en de aanwezige kerkgangers om beide zangers, onder het genot van een kop koffie, te feliciteren met hun onderscheiding in een voor die gelegenheid ingerichte ruimte in de parochiekerk.
(foto's Ad van de Graaf)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant