Afbeelding

Vijfpunter voor Saturnusvrouwen

Sport 116 keer gelezen
UDEN – De vrouwen van Saturnus/Hendriks Coppelmans speelden in de race naar het kampioenschap een zeer wisselende wedstrijd tegen het zwakke Argos uit Oeffelt. Ondanks het grote klassenverschil maakte de Udensen het zichzelf nog lastig op jacht naar eindelijk weer eens een 4-0. Maar weer werd er terug gevochten en werd ook het vijfde punt binnen gehaald. De setstanden waren: 25-11, 25-18, 25-19 en 25-23.

[image=229734]

In negen weken tijd moeten de Udense dames in acht wedstrijden het kampioenschap binnen zien te halen. De vooruitzichten zijn goed en de selectie is op een klein verkoudheidje na compleet. Hierdoor startte coach Peter Barenbrug naast vaste krachten Lieke van Cuijk, Kelly Kunz, Marthe van den Elzen, Chantal Westrik en Sonja van Extel, nu met Daphne Sgroot als midden aanvalster en Mirjan van Lanen als diagonaal. De gevraagde concentratie werd meteen duidelijk in de service met aces van Kunz en Van Extel (7-1). Saturnus/HC hield de druk erop en nu was het Marthe van den Elzen die uit haar service scoorde (14-3). Ondanks dat de concentratie wat weg zakte (19-7), werd de set eenvoudig binnen gehaald: 25-11.

Debbie de Graaf
Argos ging wat meer risico nemen en Saturnus dacht de buit al binnen te hebben (6-5). Maar er was te weinig vuur en er werd niet hard genoeg gewerkt. Saturnus ging te veel mee in het spelletje van de Argos: 17-14. Bij 23-15 maakte Debbie de Graaf haar comeback na een maandenlange blessure en even later was er de tweede setwinst: 25-18. In de derde set keerde de rust weer volledig terug in het team en werd alsnog simpel gewonnen met 25-19.

Netband
En ook al ging de derde set moeizaam, de bonus set werd traditioneel de moeilijkste. Het spel was weer veel te slordig, al bleef Sgroot wel scoren (6-9). En als dan de set verloren lijkt, is er altijd nog de gevaarlijke service Van Cuijk, zeker als ze boos is. Vol risico, af en toe via de netband nam ze het team als een waardig aanvoerder op sleeptouw en zo zorgden de Udense vrouwen toch nog voor de onverwachte setwinst: 25-23. Particolare/DS won bij Bravo´99 met 1-3, waardoor Saturnus weer een puntje verder is uitgelopen. Volgende week spelen de Udense vrouwen om 16.30 uur in Eindhoven tegen het tweede team van Hajraa. Op zaterdag 9 maart is er weer een thuiswedstrijd. Opnieuw tegen een laagvlieger: Luctor uit Rijkevoort.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant